Середа, 24.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Листопад » 7 » Відбувся І Всеукраїнський з'їзд педагогічних працівників дошкільної освіти
20:17
Відбувся І Всеукраїнський з'їзд педагогічних працівників дошкільної освіти


5 листопада у Києві пройшов І Всеукраїнський з’їзд педагогічних працівників дошкільної освіти. Участь у заході взяли більше 1300 представників з усіх областей та регіонів України.

Вперше в історії України мала місце подія такого масштабу, всезагально присвячена питанням дошкільної освіти.

Головував на з’їзді Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. У вступному слові до учасників заходу, Міністр наголосив, що «ніколи ще проблеми дошкільної освіти не мали такого розголосу і визнання».

Вітальним листом учасників І Всеукраїнського з’їзду привітав Президент України Віктор Янукович. Глава держави назвав дошкілля «фундаментом сучасної системи безперервної освіти» і закликав зробити його міцним і надійним.

Європейські країни давно демонструють пріоритетне ставлення до дошкільної освіти, у багатьох країнах передшкільна освіта є обов’язковою і починається навіть з 3 чи 4 років. Думки фахівці всього світу сходяться у тому, що ранній вік дитини є саме тим періодом життя, коли вона надзвичайно швидко розвивається фізіологічно та емоційно, формуються основні навички мовлення, мислення тощо.

Дошкільна освіта в Україні представлена 15,5 тис. дошкільними навчальними закладами. У цих закладах виховуються понад 1 млн. маленьких українців. Різними формами дошкільної освіти охоплено 65,3 % дітей. Серед дітей 5-річного віку дошкільною освітою охоплено 93, 5%. Педагогів дошкільників в Україні нараховується 138,6 тис., серед яких більше ніж 95% - жінки.

Виступаючі на з’їзді делегати у своїх доповідях піднімали найбільш гострі питання розвитку дошкільної освітньої сфери, серед яких нестача приміщень дитячих садочків, невисока заробітна плата вихователів, недостатність науково-методичної літератури та рекомендацій. Кожен район, місто, область виступали з пропозиціями та ідеями щодо покращення умов розвитку дошкілля, ґрунтуючись на власному досвіді.

Чимало уваги приділили питанням підготовки працівників дошкільних навчальних закладів. Міністр наголосив на необхідності кардинальної перебудови роботи педагогічних університетів та інститутів післядипломної педагогічної освіти, а також закликав педагогічну науку змінити свою позицію відсторонення від реального життя.

Під час з’їзду Дмитро Табачник повідомив про підписання наказу про затвердження нових типових штатів дошкільних закладів.

«Типовими штатами дошкільних закладів, затверджених ще у 1971 році, штатні одиниці лікаря, сестри медичної, сестри з дієтичного харчування, практичного психолога, соціального педагога, інструктора з фізичної культури, керівника гурткової роботи взагалі не передбачені. Відтепер вони усі є у нових штатних нормативах», - зазначив Міністр.

Одним з найважливіших питань з’їзду стало винесення на розгляд Державної програми розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки, яка передбачає розроблення механізму розвитку дошкільної освіти та його впровадження в практику. Одноголосно прийнято рішення схвалити Державну цільову програму, а також доручити МОН внести до неї пропозиції делегатів з’їзду і подати на розгляд Уряду., - про це йдеться у резолюції І Всеукраїнського з’їзду педагогічних працівників дошкільної освіти.


За матеріалами: МОН

Категорія: Новини МОН | Переглядів: 703 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта