Четвер, 28.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Травень » 4 » В КПІ відкрився "Навчально-науковий центр Hewlett-Packard"
21:08
В КПІ відкрився "Навчально-науковий центр Hewlett-Packard"



Студенти Київського політехнічного інституту отримають доступ
до результатів наукових досліджень корпорації Hewlett-Packard


В Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут" (НТУУ "КПІ") відбулася церемонія відкриття навчально-наукового центру НР. Основне завдання проекту, реалізованого в рамках програми Міжнародний інститут технологій НР (МІТ НР), полягає у вдосконаленні підготовки ІТ-фахівців світового рівня і забезпеченні доступу студентів і викладачів до найсучасніших технологій.

НТУУ "КПІ" приєднався до програми в квітні 2009 року. У "пілотному" режимі заняття в центрі для студентів стартували з початку навчального року у вересні 2009. Участь НТУУ "КПІ" в програмі МІТ НР і відкриття навчально-наукового центру передбачає розробку спеціальних ІТ-курсів викладачами вузу спільно з експертами НР. Серед курсів, що читаються на базі і за сприянням центру, – "Комп'ютерні мережі", "Мережеві інформаційні технології", "Захист інформації в комп'ютерних системах" і ряд інших.

"Корпорація HP в 2009 році інвестувала близько 3 мільярдів доларів США у наукові дослідження в галузі ІТ, і потреба у таких розробках з кожним роком лише зростає. Співробітництво з провідними університетами дозволяє передавати наші знання й напрацювання молодим спеціалістам, які вже через декілька років будуть будувати сучасну інфраструктуру країни. За час роботи компанії НР в Україні, ми переконались у високій кваліфікації випускників КПІ і тому вирішили розпочати розвиток програми МІТ НР саме у цьому вузі", - говорить Герберт Растбіхлер керуючий директор НР в країнах Центральної та Східної Європи.

"Навчально-науковий центр НР" в Києві - перший центр, відкритий в рамках програми МІТ НР в Україні. Компанія НР надала Центру сучасне обладнання для здійснення інноваційного освітнього проекту. Центр носить міжфакультетський статус, що забезпечує доступ до ресурсів НР студентам 125 спеціальностей, що навчаються в НТУУ "КПІ". Міждисциплінарна взаємодія в його рамках дозволяє удосконалювати не тільки інформаційні технології, але й вирішувати ряд спеціальних питань профільних галузей науки та промисловості.

Зараз перед "Навчально-науковим центром НР" в НТУУ "КПІ" з’являються нові завдання по розширенню співпраці з HP: планується проведення онлайн-лекцій із залученням фахівців HP, розробка нових курсів, організація спільних студентських проектів HP – НТУУ "КПІ" та проведення досліджень в галузі проектування сучасних засобів обчислювальної техніки і телекомунікаційного устаткування.

"КПІ завжди славився своїм викладацьким складом і науковою базою, що дозволяють дати нашим студентам глибоке знання фундаментальних і прикладних наук. Відкриття "Навчально-наукового центру НР" буде не тільки сприяти розвитку у наших студентів глибокого розуміння сучасних технологій, але й дозволить викладацькому складу обмінюватися досвідом з колегами з провідних університетів Європи, що беруть участь в програмі МІТ НР", - коментує керівник "Навчально-наукового центру НР" Юрій Виноградов.

НТУУ "КПІ" став одним з більш ніж 20 вузів країн Центральної та Східної Європи, що приєдналися до програми МІТ НР. Програма була створена у 2008 році спеціально для російських вузів, а її унікальність і перші успіхи дозволили їй стати міжнародною вже після року роботи: "Програма МІТ НР отримала безліч позитивних відгуків від російських університетів-учасників, і компанія прийняла рішення розширити географію програми, включивши стратегічні для неї ринки, в першу чергу – Україну", – відзначає керівник програми "МІТ НР" Ігор Бєлоусов, провідний менеджер по роботі з освітніми, дослідницькими і державними установами НР в Росії.

Програма передбачає обмін курсами серед всіх вузів-учасників з метою дослідження максимального ефекту від розроблених учбових матеріалів для всієї спільноти МІТ НР. Додатково, в рамках програми МІТ НР плануються лекції експертів НР та запрошених професорів, а також інші напрямки підтримки студентів.


За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 776 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта