Субота, 20.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Червень » 21 » Учитель заробляє на рівні прибиральниці, двірника та сторожа
13:13
Учитель заробляє на рівні прибиральниці, двірника та сторожа




Подальше ігнорування владою питань оплати праці в бюджетній сфері спонукатиме громадськість до активного захисту своїх прав на гідну оплату праці



Про це ідеться у листі Федерації профспілок України до Міністерства праці та соціальної політики від 14 червня 2010 року.

Як зазначається у листі, Федерація профспілок України та її членські організації бюджетної сфери висловлюють своє негативне ставлення до політики, яку здійснює Міністерство в оплаті праці працівників бюджетної сфери.

Продовження практики запровадження Кабміном базового посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду за ЄТС у розмірі, меншому ніж мінімальна заробітна плата, порушує норми ст. 96 КЗпП України, ст. 3 та 6 Закону України «Про оплату праці», у зв'язку з чим профспілки неодноразово вимагали скасування постанови КМУ від 25 жовтня 2008 року № 939.

У Федерації профспілок підкреслюють, що така політика уряду призводить до розбалансування системи оплати праці в бюджетній сфері, нівелює диференціацію між посадовими окладами професіоналів і робітників, закладену в ЄТС, встановивши працівникам різної кваліфікації однакові посадові оклади (з 1 по 7 тарифні розряди).

Такі підходи щодо оплати праці бюджетників спричинили втрату кожним педагогічним працівником у 2009-2010 роках заробітку в середньому від 12 до 21 тисячі гривень, а науково-педагогічним працівником - від 14 до 37 тисяч гривень, що в середньомісячному вимірі складає відповідно від 1000 до 1750 грн для педагогічних працівників та від 1150 до 3000 грн - для науково-педагогічних працівників.

На рівні посадового окладу прибиральниці встановлено посадові оклади та ставки заробітної плати таким педагогічним працівникам з вищою освітою, як методист навчального, навчально-методичного відділу, заочного відділення вищого навчального закладу III - IV рівнів акредитації, музичний керівник дошкільного навчального закладу, інструктор з фізкультури, праці, слухового кабінету загальноосвітнього навчального закладу, завідувач навчально-консультаційного пункту, фільмотеки, інтернату при школі, заочного відділення школи тощо.

З введенням розміру 1 тарифного розряду ЄТС на рівні 555 грн, ставка заробітної плати вчителя школи, викладача професійно-технічного та вищого навчального закладу I-II рівнів акредитації, вихователя ясел-садка після закінчення вищого навчального закладу лише на 41 грн! перевищить посадовий оклад двірника, сторожа, прибиральника приміщень.

Подальше ігнорування владою нагальності врегулювання питань оплати праці в бюджетній сфері спонукатиме громадськість до активного захисту своїх прав на гідну оплату праці та достатній рівень життя.

Вкотре пропонуємо шляхом соціального діалогу закласти основи для вирішення цих проблем. Впевнені, що лише шляхом проведення широких консультацій з профспілками щодо цього питання вдасться стримати наростаючі протестні настрої та зменшити рівень конфліктогенності в трудових колективах установ і організацій бюджетної сфери, підсумовується у листі Федерації профспілок.

Нагадаємо, у травні Міносвіти оприлюднило нові розміри посадових окладів працівників навчальних закладів, які встановлені з 1 січня та 1 квітня 2010 року.


За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Різне | Переглядів: 700 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта