Субота, 20.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2011 » Січень » 13 » Проблеми держзамовлення: більшість студентів навчається за власні кошти
21:15
Проблеми держзамовлення: більшість студентів навчається за власні кошти
В окремих регіонах кількість студентів, які навчаються за програмами підготовки спеціаліста та магістра за кошти фізичних та юридичних осіб сягає 70 відсотків


Про це йдеться у листі ЦК Профспілки працівників освіти і науки, адресованому Міністерству освіти і науки, в якому висловлюється занепокоєність щодо значного зменшення обсягів державного замовлення на підготовку кадрів вищими навчальними закладами.

Нагадаємо, освітнє відомство рекомендувало керівникам вищих навчальних закладів передбачити зменшення обсягу прийому абітурієнтів за державним замовленням.

Міністерство мотивувало власні рекомендації скороченням чисельності випускників старшої школи у порівнянні з 2010 роком.

Профспілки, звертаючись до міністерства наголошують на тому, що аргументом для зменшення держзамовлення не може бути лише нинішня демографічна ситуація.

Зокрема, зазначається у документі, у 2010 році за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб у вищих навчальних закладах прийом студентів на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста та магістра становив 67,2 відсотка, а освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та бакалавра - 50,8 відсотка від загального числа прийнятих.

В окремих регіонах показник чисельності студентів, які здобували освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста та магістра за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб, сягав 71-77 відсотків, а молодшого спеціаліста та бакалавра – майже 60 відсотків.

Профспілки підкреслюють, що така тенденція мала місце впродовж попередніх років.

Таким чином, йдеться в документі, освітній потенціал держави фінансово забезпечується переважно сімейними бюджетами батьків студентів.

Також, на думку профспілкової організації, не можуть слугувати приводом для скорочення більш ніж на 40 відсотків обсягу державного замовлення на підготовку кадрів показники Державного бюджету на 2011 рік. Зокрема, видатки на підготовку кадрів вищими навчальними закладами ІІІ та ІV рівнів акредитації збільшено порівняно із 2010 роком на 1043,2 млн грн, у тому числі за загальним фондом – на 62,6 млн грн. Також, збільшено видатки за бюджетною програмою "Підготовка кадрів вищими навчальними закладами І і ІІ рівнів акредитації".

Зважаючи на викладені аргументи, ЦК Профспілки працівників освіти і науки, закликав Міністерство освіти не допустити значних обсягів скорочення державного замовлення на підготовку кадрів вищими навчальними закладами, а також не допустити звільнення науково-педагогічних та інших працівників і збільшення чисельності безробітних.

За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 1180 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта