П`ятниця, 19.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Квітень » 3 » Мінрегіонбуд пропонує будувати житло для вчителів у комплексі зі школами
13:02
Мінрегіонбуд пропонує будувати житло для вчителів у комплексі зі школами



Споруджувати 16-квартирні будинки для вчителів у комплексі зі школами
пропонує уряду Міністерство регіонального розвитку та будівництва


Про це повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.

За його словами, цьогоріч, завершуючи будівництво шкіл з високим ступенем готовності, у комплексі з ними можна споруджувати 2-4 поверхові житлові будинки: "Це, щонайбільші 16-квартирні будинки, які ми пропонуємо споруджувати за сучасними технологіями, наприклад, з використанням легких індустріальних конструкцій, ніздрюватого бетону тощо. Їхня планувальна структура, як передбачається, відповідатиме нормам житла соціального призначення: однокімнатні квартири – до 30 м.кв. та двокімнатні – до 45 м.кв. загальної площі".

Вартість 1 квадратного метра такого житла, як пояснив міністр, складатиме близько 3900 грн.

Споруджувати житло для вчителів, за словами Володимира Яцуби, відомство пропонує на території діючих та тих, що будуються, навчальних закладів або на виділених органами місцевого самоврядування земельних ділянках в межах населених пунктів.

"Мінрегіонбуд готовий забезпечити будівництво житлових будинків загальною площею до 500 м.кв. проектною документацією, спростити дозвільні процедури для такого будівництва. Ці проекти не потребуватимуть комплексної державної експертизи та надання дозволу на виконання будівельних робіт", - зазначив Володимир Яцуба.

Фінансування такого будівництва, як пояснив очільник Мінрегіонбуду, може здійснюватися за рахунок коштів, що будуть передбачені у державному бюджеті на соціально-економічний розвиток регіонів та на забезпечення житлом, у тому числі – доступним, окремих категорій громадян, на умовах обов’язкового співфінансування з місцевих бюджетів.

"У листі Мінрегіонбуду, адресованому прем’єр-міністру України Миколі Азарову, ми звернулися також з проханням розглянути можливість визначення у Державному бюджеті України на 2010 рік окремої бюджетної програми на забезпечення житлом педагогічних працівників", - додав Володимир Яцуба.

Довідка:
За інформацією Міністерства освіти і науки, в Україні 24 469 педагогів потребують поліпшення житлових умов, з них 5983 – на селі.

Стаття 45 Житлового кодексу УРСР регламентує, що вчителі та інші педагогічні працівники загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів повинні забезпечуватися житлом першочергово. Стаття 55 Закону України "Про освіту" гарантує педагогічним та науково-педагогічним працівникам право на: пільгові кредити для індивідуального і кооперативного будівництва; одержання службового житла.

Працівники загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих у сільській місцевості, включені до Переліку працівників, яким може бути надано службові жилі приміщення, затвердженого Постановою Ради Міністрів УРСР від 4 лютого 1988 р. № 37 "Про службові жилі приміщення".

Надання державної підтримки педагогічним та науково-педагогічним працівникам передбачено Державною цільовою соціально-економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, затвердженою Постановою КМУ від 11.11.2009 року № 1249.


По матеріалам: Освіта.ua
Категорія: Новини відділу освіти | Переглядів: 677 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта