П`ятниця, 29.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Грудень » 14 » Католицький університет виступив на підтримку Могилянської академії
21:46
Католицький університет виступив на підтримку Могилянської академії



"Якісну освіту потрібно підтримувати, а не руйнувати" – заклик Українського католицького університету до міністра освіти Дмитра Табачника

Українські освітяни продовжують сперечатися через законопроект "Про вищу освіту", який пропонує профільне міністерство. Український католицький університет сьогодні виступив на підтримку Києво-Могилянській академії, яка гостро розкритикувала пропозиції влади у сфері вищої освіти.

Український католицький університет (УКУ) у своєму зверненні, підписаному ректором отцем Борисом Ґудзяком, висловив стурбованість щодо конфлікту "Києво-Могилянської академії" (НаУКМА) та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

УКУ вважає, що головна причина – це радикально відмінне бачення завдань вищої освіти в Україні з боку університету і міністерства. Мова йде про дискусії довкола законопроекту "Про вищу освіту". Києво-Могилянська академія минулого тижня у відкритому листі до керівників держави попередила про негативні наслідки у разі ухвалення такого документа.

На думку критиків законопроекту, студенти не зможуть навчатися за сучасною європейською системою вільного творчого навчання, а вищі навчальні заклади розвиватимуться не за ринковими принципами, а продовжать існувати за принципом утримання.

Законопроект також повертає вступні іспити. Відтак студенти вступатимуть за результатами тестування, середнього бала атестата та бала, який ставить ВНЗ.

Український католицький університет солідарний із Києво-Могилянською академією і зазначає, що у новій редакції закону "Про вищу освіту" вектор реформ спрямований назад, у часи надмірного централізованого адміністрування, це є ще "одне свідчення згортання здобутків української демократії на освітньому полі, яке призводить до самоізоляції України в міжнародному академічному контексті".

Віце-ректор УКУ Мирослав Маринович у коментарі зауважив, що для Католицького університету важливо донести до міністерства цю думку.

"Те, що краще в освіті потрібно підтримувати, а не руйнувати, те, що довело свою ефективність, треба йому сприяти, розвивати, поширювати досвід, а не пригнічувати. Це наш головний месидж", – каже Мирослав Маринович.

Він припустив, що чимало університетів поділяють критику щодо законопроекту "Про вищу освіту", але залежність кожного ректора від міністерства "по всіх параметрах буття" заважає їм висловити свою думку. А цей страх і узалежненість – це ще один знак, що ситуацію в освіті потрібно докорінно змінювати, зазначає один із керівників Українського католицького університету.

Тим часом у Міносвіти подібні заяви називають "безпідставними". Прес-служба міністерства наголошує, що в Україні працюють над проектом закону "Про вищу освіту" 2008 року і на чергову редакцію документа вже надійшла понад тисяча пропозицій науково-педагогічної громадськості.

Від Києво-Могилянки ж надходили лише "безпідставні зауваження та критика, але жодних конструктивних пропозицій", заявляють у відомстві Дмитра Табачника.

Раніше міністр освіти зазначав, що нова редакція закону підготовлена з метою приведення законодавства до вимог Болонського процесу, до якого Україна приєдналася у 2005 році, та створення сприятливіших умов для отримання вищої освіти українськими громадянами.

За матеріалами: Радио свобода

Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 618 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта