П`ятниця, 29.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Березень » 11 » Експерти: можливість згортання ЗНО, це - крок назад
16:25
Експерти: можливість згортання ЗНО, це - крок назад




В рамках кампанії Новий Громадянин відбулася прес-конференція з циклу
"Україна за нового Президента "Проблематика системи зовнішнього незалежного оцінювання"


На думку незалежних українських експертів можливість згортання системної освітньої реформи стосовно зовнішнього незалежного оцінювання, яка впливає на якість вищої освіти, це – крок назад.

Багато міфів, які поширювалися навколо системи, безпідставні. Цього року, як ніколи раніше, спостерігається зацікавленість багатьох громадських, студентських організацій до проблем ЗНО, є серйозні ініціативи стосовно підтримки цієї системи. Це пояснюється тим, що та частина населення, яка пройшла ЗНО, переконалася у його ефективності.

Цього року підготовка до ЗНО йде планомірно, суттєвих засторог немає. На сьогодні 72% від загальної кількості випускників поточного року навчання зареєструвалися для участі у зовнішньому оцінюванні. Дані дослідження на кореляцію результатів ЗНО випускників з результатами їхньої першої навчальної сесії досить позитивні. Це говорить про високу валідність тестів, ефективність запропонованої технології. На жаль, в Україні немає обов’язкового зовнішнього оцінювання, про це можна буде говорити, коли усі 464 тис. абітурієнтів будуть зараховані до вузів через ЗНО, - зазначив директор Українського центру оцінювання якості освіти І. Лікарчук.

Об’єктивне неупереджене оцінювання - єдиний шлях боротьби із неякісною системою освіти. Освітня реформа має ефект не лише справедливого доступу випускників до вузів, але й ефект формування нових цінностей у системі освіти. Сьогодні кожен випускник має реальну мотивацію вчитися, він розуміє: якщо у нього немає знань, ніхто не допоможе йому потрапити на навчання, навіть на платній основі. У цьому випадку система вищої освіти за допомогою незалежного оцінювання має пропускний фільтр, туди проходять ті, хто мають здібності та працездатність. Відхід від системи ЗНО - це крок назад, і я не думаю, що нова влада може усвідомлено повернути назад, - переконана Л.Гриневич, докторант Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих Академії педагогічних наук України, перший директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Громадянська мережа ОПОРА займається темою реформи освіти більше 2-х років і цей напрямок є одним із стратегічних. На жаль, однією із засторог подальшого впровадження ЗНО є відсутність політичної волі у політиків, аби прийняти закон про незалежне оцінювання. 2010 рік буде вирішальним стосовно того, чи буде ліквідовано зовнішнє оцінювання. Цього року ми плануємо використати нову технологію моніторингу, яка визначатиме кількісні і якісні показники порушень уже за годину після проведення тестів.

На жаль, коли реформа освіти у темі боротьби з корупцією визнана на міжнародному рівні єдиною успішною реформою в Україні, ми можемо втратити це надбання. Пільги нової влади в освіті можуть стати подачкою, що матиме незворотні результати, здатні призвести до інтелектуального зубожіння нації, - запевнила Ольга Айвазовська, голова правління громадянської мережі "Опора".

Комітет виборців України впродовж двох років поспіль займається моніторингом проведення зовнішнього незалежного оцінювання і оскільки ситуація з подальшим ефективним впровадженням освітньої реформи не є чітко визначеною, через загальнополітичну нестабільність. Саме тому громадське спостереження за проведенням ЗНО 2010 набуває особливого значення і суспільної ваги. Постала нагальна необхідність вкотре засвідчити відкритість і прозорість проведення зовнішнього тестування випускників шкіл, щоб підтримати і укріпити іноваційні реформи у сфері освіти в Україні, - зазначила Наталія Линник, керівник проекту "Кампанія з громадського спостереження за об’єктивністю та неупередженістю процедур зовнішнього незалежного оцінювання 2009 року", ВГО КВУ.


По матеріалам: Громадський простір

Категорія: Новини ЗНО | Переглядів: 833 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта