П`ятниця, 19.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Листопад » 9 » Дмитро Табачник привітав усіх з Днем української писемності та мови та нагородив переможців конкурсу «Кращий викладач української мови у вищ
19:55
Дмитро Табачник привітав усіх з Днем української писемності та мови та нагородив переможців конкурсу «Кращий викладач української мови у вищ

«Мова – це важливий чинник самоідентифікації нації, випробувана основа розвитку країни, загартована багатовіковою історією та витончена творчістю найталановитіших українських письменників. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом», - зазначив Дмитро Табачник під час урочистого нагородження переможців конкурсу «Кращий викладач української мови у вищих навчальних закладах».



Міністр побажав усім: «Зберегти й утвердити українську мову, виплекану нашими пращурами, адже вона створює індивідуалість країни і нації. Нехай рідне слово буде для всіх оберегом та духовним джерелом життя». 

Взагалі історія свята бере свій початок із 9 листопада 1997 року, саме тоді Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ за № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».

Міністерство освіти і науки щорічно спільно з навчальними закладами України проводить заходи, метою яких є утвердження рідної мови.

За словами Дмитра Табачника перед вищими навчальними закладами України поставлено важливе завдання підготовки висококваліфікованих спеціалістів з належним інтелектуальним потенціалом, фаховими здібностями та творчими можливостями.

З метою виявлення і підтримки творчої праці викладачів української мови, підвищення їх професійної майстерності, популяризації педагогічного досвіду викладачів, підвищення якості підготовки фахівців з дисципліни, сприяння утвердженню української мови, піднесення її престижу серед студентської молоді у 2009-2010 навчальному році запроваджено Всеукраїнський конкурс «Кращий викладач української мови вищого навчального закладу України».

Цей конкурс був одним із заходів реалізації Плану дій Міністерства освіти і науки України щодо вдосконалення викладання дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» у вищих навчальних закладах (наказ Міністерства освіти і науки України від 17.04.2009р. № 341).

І етап конкурсу, в якому взяло участь більше 400 викладачів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації України проведено обласними управліннями освіти, регіональними Радами ректорів (директорів) вищих навчальних закладів.

На другий етап конкурсу представлено роботи переможців І етапу конкурсу з усіх регіонів України. У ІІ Всеукраїнському етапі Конкурсу взяли участь 27 конкурсантів – переможців І етапу.

Журі ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу очолила Шевчук Світлана Володимирівна – професор кафедри української мови Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова.

Журі розглянуло та проаналізувало подані матеріали і визначило переможців.

Перед членами журі постало складне завдання: не тільки належно оцінити навчально-методичні надбання кращих викладачів України, а й знайти у їхньому досвіді ті методики, що й справді підносять на якісно вищий, європейський рівень процес викладання української мови за професійним спрямуванням, роблять предмет цікавим і перспективним для майбутніх фахівців, дають можливості поєднання інноваційних та традиційних навчальних технологій з урахуванням найсучасніших вимог до освітнього процесу в цілому.

Журі відзначило досить високий рівень робіт переможців, повне та якісне методичне забезпечення дисципліни, особливо заслуговують на увагу інноваційні методи навчання і рекомендувало досвід цих викладачів поширити серед інших навчальних закладів.

Участь у сьогоднішній зустрічі брали голови методичних об’єднань викладачів філологічних дисциплін вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (за представництвом кожної області та АР Крим), переможці та члени журі Конкурсу та представники засобів масової інформації.




Переможці отримали з рук Міністра освіти та науки Дмитра Табачника дипломи та цінні подарунки. Крім цього, МОН передало клопотання Президентові України щодо представлення їх до Державної відзнаки «Заслужений працівник освіти України», а представники журі конкурсу були відзначені нагрудними знаками "Петро Могила", "Василь Сухомлинський", "Відмінник освіти" та почесними грамотою Міністерства освіти і науки.



За матеріалами: МОН
Категорія: Новини МОН | Переглядів: 660 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта