Четвер, 28.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Березень » 25 » Чверть студентських лідерів скаржаться на недосконалість навчального процесу
14:27
Чверть студентських лідерів скаржаться на недосконалість навчального процесу


Проект "Активні в Україні" оприлюднив результати Всеукраїнського опитування
лідерів студентського самоврядування "Проблеми та перспективи студентства"



Як повідомляє прес-служба Всеукраїнської студентської ініціатива "Активні в Україні", в опитуванні взяли участь 517 лідерів студентського самоврядування, старост груп і потоків, які навчаються у 168 українських ВНЗ в усіх регіонах України.

Завдяки відповідям респондентів вдалося виявити найбільш поширені та гострі проблеми, з якими зіштовхуються студенти у навчанні та повсякденному житті. Проект проходив за підтримки Національного університету "Острозька академія”, Української асоціації студентського самоврядування (УАСС), Спілки Ініціативної молоді (СІМ), Всеукраїнської студентської ради (ВСР), Ліги студентів АПУ, Фундації регіональних ініціатив (ФРІ) та порталу Освіта.ua.

Серед основних проблем студентські лідери називають: недосконалість навчального процесу та непрофесіоналізм серед викладачів (26,73%). Приблизно стільки ж вважають, що незадовільним є матеріальне забезпечення ВНЗ і студентів з боку самих ВНЗ та держави (26,43%).

Цікавим є той факт, що студенти скаржаться не лише не безвідповідальність адміністрацій ВНЗ та держави, але й усвідомлюють, що пасивність та негативні якості самого студентства, нерозвиненість студентського самоврядування також створюють значні перешкоди для ефективного навчального процесу та життєдіяльності студентів.

Відповідно, найрезультативнішим варіантом вирішення зазначених проблем респонденти вбачають стимулювання студентів до навчання шляхом розроблення більш гнучкого графіку занять, впровадження прозорих та виправданих вимог до студентів, адекватної системи оцінювання тощо.

Серед респондентів, які основною проблемою вбачають незадовільне матеріальне забезпечення ВНЗ та студентів, майже 40% скаржаться на недостатню кількість гуртожитків і їх погану якість.

Серед інших проблем, названих студентськими лідерами, - неналежна організація розвитку студентів поза ВНЗ, корупція і відірваність адміністрації ВНЗ від студентів, проблеми з практикою та працевлаштуванням.

Окрім проблем, студентські лідери визначили пропозиції для покращення навчального процесу і життя студентів. В процесі детальнішої обробки та аналізу узагальнені результати дослідження з конкретними рекомендаціями будуть направлені у Міністерство освіти і науки України, інші профільні міністерства та вищі навчальні заклади.

Приємним заохоченням учасників стало нагородження усіх опитаних авторськими презентаціями професійних тренінгів з лідерства і управління проектами, а також обрання 5-ти респондентів, які отримали подарункові сертифікати на захоплюючі мандрівки Україною.

"Ми були здивовані зацікавленістю та готовністю студентів до участі в опитуванні. Я певна, що завдяки зібраному матеріалу нам вдасться розробити дієву та ефективну програму з покращення становища студентів та викорінення основних проблем, що виникають під час їхнього навчання та повсякденного життя. З огляду на активність респондентів та ґрунтовність їх відповідей, замість обрання трьох, ми вирішили надати можливість п’яти студентам здійснити подорожі по Україні – як винагороду за активну участь у проекті”, - говорить Марія Цип'ящук, координатор проекту.

З повною презентацією результатів Онлайн-опитування можна ознайомитися за цим посиланням. Опитування проходило в онлайн-режимі за методологічної і технічної підтримки агенції інтернет маркетингу Bmotion Communications.

За додатковою інформацією звертатися:

Всеукраїнська студентська ініціатива "Активні в Україні"
Марія Цип'ящук
http://www.active.in.ua
masha.cypyashchuk@gmail.com


По матеріалам: Освіта.ua

Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 694 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта