П`ятниця, 26.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2012 » Серпень » 31 » Куди першокласників приведе "прискорений марш" стандартів Табачника?
09:21
Куди першокласників приведе "прискорений марш" стандартів Табачника?
Українські першачки будуть робити фізичні вправи, вчитимуть іноземну і матимуть "уроки перебування на свіжому повітрі". Дмитро Табачник звітує про готовність шкіл працювати за новими стандартами


Українська початкова школа готова працювати за новими освітніми стандартами, які запроваджуються з 1 вересня. Про це заявив міністр освіти, науки, молоді і спорту Дмитро Табачник, підбиваючи підсумки засідання колегії Міносвіти.

Таким чином, із першого класу вивчатимуть іноземну мову, з другого вивчатимуть інформатику, зросте кількість годин фізкультури до трьох на тиждень, за які не ставитимуть оцінки, а також впроваджується урок "перебування на свіжому повітрі". Решта уроків буде мати дві "фіззарядкові паузи".

Загалом, 50 відсотків навчального навантаження, відповідно до нових стандартів, є обов’язковим, а решта предметів – "на розгляд педагогічних колективів", зауважив Дмитро Табачник.

"Було пройдено шлях від створення стандарту і його затвердження до створення нових українських підручників і перепідготовки цілої низки вчителів", – говорить міністр.

"Лінгвістичної революції" не відбулося?

Марія Ільницька працює в початковій школі вже кілька десятиліть. Каже, що такої насиченої програми з окремих предметів, зокрема, з математики ще не було. Тепер діти наприкінці першого класу повинні "переводити години в доби і дециметри у метри і сантиметри", зазначає вчителька.

"Попередні діти вчилися додавати-віднімати у межах двадцяти, – розповідає вона. – Попередній підручник був краще побудований, а теперішній – дуже складний. Там є поняття "крива", "ламана", починаючи з цифри 3 іде поняття "трикутник", "сторони", "вершини" тощо. Матеріал нагромаджений. Діти фактично не готові до такого. На кого це розраховано?"

А щодо фізкультури та іноземної, за словами Марії Ільницької, кількість годин на тиждень із цих предметів не змінилась.

На тому, що "нові" стандарти Табачника є зовсім не новими і "лінгвістичної революції", про яку говорив міністр журналістам, не відбулося, наголошує Павло Полянський із Центру освітнього моніторингу.

"99 відсотків того, що є у стандартах, ну, може, 90 відсотків – це, власне, те, що було у попередній редакції. Так само і хиби попередніх редакцій усунуто не було", – зазначає він.

Основною з хиб експерт вважає незбалансованість програми і перевантаження її інформацією, що постійно змінюється і може до кінця навчання виявитися вже неактуальною.

Про вчителя знову не подумали

Перевантаження інформацією навчальних планів з педагогічної точки зору просто відіб’є у першокласника бажання навчатися далі, вважає Лілія Гриневич, координатор із питань освіти партії "Фронту змін". З іншого боку, зауважує вона, треба зважати на те, що праця вчителя залишається в Україні низькооплачуваною, тому до школи, зокрема, серед випускників-філологів ідуть одиниці. І не факт – що найкращі.

"Сьогодні їхня заробітна плата настільки низька на ринку праці, порівняно з тими людьми, які володіють іноземною і працюють перекладачами, що ми маємо серйозну проблему", – зауважує Лілія Гриневич.

Тим часом, за словами профільного міністра, кількість школярів щороку зростає. Першого вересня за парти вперше сядуть близько 430 тисяч дітей.


За матеріалами: Радіо Свобода

Переглядів: 638 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта