Понеділок, 29.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Лютий » 13 » Гриценко: 12 років шкільного навчання це помилка. Треба виправляти
07:35
Гриценко: 12 років шкільного навчання це помилка. Треба виправляти


Політики і освітяни продовжують дискутувати про доцільність повернення до десятирічної шкільної освіти. Погляди полярні...


"Цікава ситуація: лише у моїй програмі було записано повернення до 10-річного навчання у школі", - зазначив Анатолій Гриценко.

Але звернув увагу на те, що під час виборчої кампанії цю ідею підтримували і Янукович, і Тимошенко, і комуністи, і Тігіпко, і Яценюк, і Богословська, і багато інших.

Гриценко в ефірі телеканалу "Рада" висловив сподівання, що вищезгадані політики, зокрема переможець другого туру Віктор Янукович, підтвердять свої обіцянки голосуванням.

"Частина цих людей зараз сидять у парламенті і частина мають свої фракції", - зауважив Гриценко, повідомивши, що момент істини прийде у наступний вівторок, коли за порядком денним буде розглядатися відповідний законопроект.

Гриценко, що є автором цього законопроекту, сподівається на позитивний результат голосування.

"Але це знову буде тест. Якщо фракція Партії регіонів його підтримає - значить, Янукович дотримав слова. Комуністи підтримають - значить те, що обіцяв Симоненко, зроблено. БЮТ - так само. Якщо так станеться, ми зробимо дуже важливу, корисну справу для суспільства", - зазначає Анатолій Гриценко.

Гриценко наголосив, що вніс цей законопроект не для того, щоб сподобатися виборцям, а через власне переконання - перехід з 10 до 12 років навчання у середній школі в рамках приєднання до Болонського процесу був помилкою.

"Я сам вчився, сам навчав, маю 8 років викладацької роботи, зараз мої діти вчаться. Я обговорив свій проект і з вчителями, і з батьками, і з дітьми, навіть з тими, хто вчить вчителів - загальна підтримка".

Народний депутат переконаний, що ефективність освіти визначає не термін навчання, а його зміст.

Крім того, пропонує замислитися над простим фактом: згідно чинного законодавства України шлюбний вік для дівчат становить 17 років. Тож, навчання у школі у 18, або навіть у 19 років виглядає дивно.

"Хіба в нас немає проблем з демографією? Хіба наші батьки можуть тягти дітей на своїх плечах аж до такого віку? Хіба наші діти дурніші, ніж ми?", - запитує Гриценко та пропонує припинити сліпо копіювати чужий досвід.

Тим часом у Комітеті Верховної Ради з питань науки і освіти відбулось детальне обговорення згаданого законопроекту, за підсумками якого три народних депутати - члени Комітету проголосували за те, щоб відправити проект закону на доопрацювання, двоє за те, щоб відхилити його, і один утримався.

На засіданні Голова Комітету Володимир Полохало висловив думку про те, що "таке суспільно значуще питання, як скорочення терміну навчання для здобуття повної загальної середньої освіти до 10 років потребує серйозних громадських дискусій, експертного обговорення і варте того, щоб бути винесеним на парламентські чи комітетські слухання".

"Лише після всебічного дискурсу можна виносити це питання на розгляд у Верховній Раді України" - додав Полохало.

Володимир Полохало також підкреслив, що "освіта апріорі є консервативною за своєю природою, в позитивному сенсі цього слова, і не може бути об'єктом різних експериментів та невиправданих крайнощів". Він наголосив, що "такі важливі закони не можна ухвалювати в політичному контексті чи тим більше у виборчому контексті".

Як повідомлялося раніше Академія педагогічних наук стурбована можливим поверненням до десятирічної шкільної освіти, про це ідеться у відкритому листі до Верховної Ради України.

Міністерство освіти і науки України також оприлюднило звернення Колегії МОН, в якому йдеться про заклик до народних депутатів України відхилити зазначений законопроект як такий, що таїть у собі загрозу відкинути українську освіту на десятки років назад.


По матеріалам: Освіта.ua

Переглядів: 688 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта