Субота, 27.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » Новини середньої освіти
Прийняття Верховною Радою України Закону України "Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти"(щодо організації навчально-виховного процесу) викликало бурхливу реакцію усіх громадян країни. У засобах масової інформації, у зверненнях громадян найчастіше обговорюється питання запровадження 11-річної повної загальної середньої освіти. Ставлення до цього переважно позитивне. Водночас, у окремих зверненнях, інтерв'ю подається викривлена інформація, що негативно впливає на суспільну думку. У зв'язку з цим Міністерство освіти і науки надає роз'яснення щодо найбільш поширених викривлень тлумачення Закону України.

1. Повернення до 11-річної школи. З 2001 року реформування загальної середньої освіти вперше розпочалося на основі Державних стандартів. Тобто, сьогоднішні учні 2-9 класів навчалися за програмами, розробленими відповідно до Державних стандартів, що суттєво відрізняються від програм колишньої 11-річної школи. Крі ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 809 | Додав: ahatojii4 | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)


Народний депутат ПР М.Луцький повідомив про переваги переходу до 11-річної системи навчання


За його словами, попередня влада зруйнувала не лише систему вищої освіти, але й занапастила систему дошкільного навчання і середньої освіти.

На переконання Максима Луцького, перехід на 12-річну систему навчання був недоцільним.

Народний депутат наголосив, що підготовка прийнятого закону щодо 11-річного навчання відбувалася прозоро і з урахуванням думки громадськості, на відміну від того часу, коли ухвалювався перехід на 12-річну систему навчання.

"Ми 9 червня провели парламентські слухання "Впровадження 12-річної системи загальноосвітньої школи в Україні. Проблеми і шляхи їх подолання", на якій були присутні освітяни. Ми самі не очікували реакції, коли більше 75% присутніх категорично висл ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 1258 | Додав: ahatojii4 | Дата: 10.07.2010 | Коментарі (0)


Віднині загальна середня освіта становить не 12, а 11 років. За таке рішення проголосували 248 депутатів Верховної Ради



11-річну школу підтримали 169 депутатів Партії регіонів, БЮТ - 22, НУНС - 8, Компартія - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 3.

Окрім скасування 12-річного терміну навчання у середній школі, Верховна Рада запровадила обов'язкову дошкільну освіту для дітей старшого дошкільного віку. Тобто, з 5 років діти повинні відвідувати дитячий садок.

"Батьків та дітей я прошу заспокоїтись. З 1 вересня ми будемо продовжувати вчитися 11 років. Я сподіваюся, що президент підпише цей закон", - резюмував Адам Мартинюк.

Рішення про перехід на 12-річний термін навчання ухвалили ще в 1999-му році. Тоді міністром освіти був нинішній президент Націона ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 779 | Додав: ahatojii4 | Дата: 09.07.2010 | Коментарі (0)


Голова партії "За Україну!", народний депутат України В'ячеслав Кириленко, зареєстрував проект Закону України, яким пропонується ввести мораторій на закриття сільських шкіл



Про це повідомляє прес-служба партії "За Україну!".

"Міністерство освіти й науки ініціює закриття шкіл з малою чисельністю учнів у сільській місцевості. В Україні з понад 13 тисяч сільських шкіл близько 3,5 тисяч підпадають під визначення шкіл з малою чисельністю учнів. Разом з тим є очевидним, що село без школи в багатьох випадках приречене на деградацію й вимирання", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Законопроект передбачає встановлення мораторію на закриття державних і комунальних загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості на період до 1 липня 2012 року.

В’ячеслав Кир ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 623 | Додав: ahatojii4 | Дата: 04.07.2010 | Коментарі (0)



Рада Європи передала Міністерству освіти підручники з розробками уроків з демократичного громадянства, методичні посібники для вчителів, а також теоретичні основи з демократичного врядування для директорів шкіл



Наклад підручників поки що невеликий – тисяча примірників. Утім, це лише пробна версія, розповіла "Німецькій хвилі" керівник проекту "Освіта для демократичного громадянства" Наталя Протасова.

З осені за цією літературою вже вчитимуться київські учні. За словами Протасової, методику з навчання дітей основам демократії випробовуватимуть спершу в експериментальних школах Києва, потім навчатимуть вчителів з усієї України, як саме викладати такий предмет, і вже тоді поширять викладання у всіх українських школах.

"Цей матеріал настільки універсальний ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 694 | Додав: ahatojii4 | Дата: 23.06.2010 | Коментарі (0)

Міністерство освіти та науки Криму розробило регіональну стратегію розвитку галузі до 2020 року, яка передбачає зміну системи середньої освіти



Про це на прес-конференції повідомив глава відомства Валерій Лавров.

Як передає агентство "е-Крым", за словами В. Лаврова, дана стратегія пропонує створення нових типів шкіл - базової школи, школи - дитячого садка, соціокультурного освітнього центру та інших.

Разом з тим, він відзначив, що стратегія розвитку освіти запропонує також реформи в дошкільній, професійній та вищій освіті. "Сильні та слабкі сторони розглядаються. Ми переходимо на нові горизонти освіти Криму", - сказав В. Лавров.

Також повідомляється, що стратегія направлена для обговорення в міста та райони Криму, а також в інші міністерства.


За матеріалами: ... Читати далі »

Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 712 | Додав: ahatojii4 | Дата: 22.06.2010 | Коментарі (0)



Законопроект про введення 11-річної освіти в школах може бути розглянуто парламентом вже в найближчі дні


Про це повідомив один з авторів документа, народний депутат від Партії регіонів Максим Луцький.

За його словами, цей документ передбачає скасування 12-річного навчання в школах і запроваджує перехід до 11-річної освіти вже з нинішньої осені.

"Міносвіти провело громадські слухання з приводу тривалості навчання у школах, і виявилося, що більшість громадян України негативно оцінюють 12-річну систему навчання в школах. У нас є і результати соціологічних досліджень, проведених Інститутом соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук Україн ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 677 | Додав: ahatojii4 | Дата: 16.06.2010 | Коментарі (0)

Створення нового підручника історії - процес складний і з технічної, і з політичної, і з гуманітарної точок зору



Перш за все, необхідно виробити концепцію цього нового підручника. Безумовно, це проблема, яку не може вирішити ні я як Міністр, ні весь апарат Міністерства освіти і науки.

Це, в принципі, робота не для чиновників, а для широкого кола експертів-політологів, вчених-істориків, а також вчителів середніх шкіл та викладачів університетів. Ця група фахівців повинна вирішити не тільки проблему написання історично коректного тексту, наповненого фактами в кількості необхідній і достатній для адекватного сприйняття учнем історичного процесу.

Ще раз підкреслю, що, з моєї точки зору, в першу чергу підручник повинен бути історично коректним - трактування вітчизняної та світової історії не може змінюватися зі зміною президента чи міністра ос ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 864 | Додав: ahatojii4 | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)



Директор гімназії "Києво-Могилянський колегіум" Олександр Ковальчук відзначив,
що чергове несуттєве підвищення зарплатні педагогам жодним чином не вплине на їхній рівень життя,
але створить цілу купу проблем


Про це він заявив в інтерв’ю МІДЦ "Наша освіта", коментуючи ініціативу Кабміну підняти заробітну платню вчителям з 1 квітня 2010 року на 2,16%.

"Зарплатня вчителя все одно лишатиметься критично низькою, непридатною для життя, приміром, у Києві. Певна річ, 5 чи 10 гривень "плюсу" ніяк не зарадять ситуації", – підкреслив О.Ковальчук.

За його словами, така ініціатива української влади – зайва робота для шкільних бухгалтерій. "Бухгалтери на ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 768 | Додав: ahatojii4 | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)



У навчальній програмі з історії України потрібно чітко прописати,
що Голодомор 1933 року це загальна трагедія народів України, Росії, Бєларусі та Казахстану



Про це сказав міністр освіти і науки України відповідаючи на запитання щодо викладання історії України в школах, під час гарячої лінії в "Комсомольській правді в Україні".

"Наше міністерство зараз працює над найскладнішим питанням - це визначення стандартів освіти, тому що "брєдятіна" з гіперболізацією тільки однієї форми оцінювання - це не реформа, а обман учнів і суспільства", - заявив міністр.

"Якщо говорити про суб'єктивність, то вчитель зобов'язаний виконувати навчальну програму, але в ній потрібно чітко прописати, що Гол ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 701 | Додав: ahatojii4 | Дата: 30.05.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта