П`ятниця, 19.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » Новини середньої освіти
До 1 вересня цього року міністерство офіційно проведе всі наукові апробації, обговорення та консультації і оприлюднить свою позицію - якою у нас буде школа


Про це сказав міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, під час прямої телефонної лінії в "Комсомольській правді".

Повернення до десятирічки

"Проблема дуже складна. Найближчим часом ми проведемо велику нараду вчителів і вчених, в червні заплановані парламентські слухання, після чого ми будемо готові оголосити позицію міністерства з цього питання. Але точно вам скажу, що до десятирічки ми не повернемося, інакше наша школа буде неконкурентоспроможна", - сказав міністр освіти.

"У разі повернення до десятирічного навчання у нас скорочується кількість навчальних годин за весь шкільний ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 632 | Додав: ahatojii4 | Дата: 28.05.2010 | Коментарі (0)

1 червня 2010 року о 9.00 у прямому ефірі Першого національного телевізійного каналу УТ-1 відбудеться оголошення початку Державної підсумкової атестації з української мови (диктант) за курс основної школи (9 клас)


Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, у випускників 9-х класів державна підсумкова атестація буде проходити у формі іспитів з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, іноземної мови чи іншого гуманітарного предмету за вибором навчального закладу (у навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин атестація може проводитися з мови навчання).

Форма проведення підсумкової атестації у 9-х класах визначається Міністерством освіти і науки, за збірниками завдань, затвердженими МОН.

Дивіться також: ... Читати далі »

Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 1905 | Додав: ahatojii4 | Дата: 26.05.2010 | Коментарі (0)

Абсолютно всі працівники освітянської галузі отримуватимуть заробітну плату у розмірі, не меншому за минулорічний, - В. Журавський


Надбавки для столичних вчителів у новому бюджетному році будуть збережені. Про це заявив заступник голови КМДА Віталій Журавський.

"Цього року, як і минулого, столичні працівники освіти так само отримуватимуть надбавки. Ми ніколи не підемо на те, аби знизити заробітну плату та погіршити рівень життя вчителів. Це категорія людей, яку ми завжди підтримуватимемо і захищатимемо, адже саме у їхніх руках майбутнє нашої держави – наші діти", – підкреслив Віталій Журавський.

Він пояснив, що оскільки навчальні заклади освіти належать до комунальної власності територіальної громади районів міста Києва, оплата праці вчителів здійснюється через районні бюджети.

"Перебої в деяких районах з виплатою стимулюючих надбавок були пов ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 673 | Додав: ahatojii4 | Дата: 23.05.2010 | Коментарі (0)

Міносвіти України планує провести обстеження стану фізичного здоров'я школярів,
повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник

За словами міністра, це пов'язано зі збільшенням нещасних випадків на уроках фізкультури.

"Плануємо провести 100% обстеження школярів перед початком навчального року. Завести медичну картку на кожного школяра і після цього планувати індивідуальні заняття фізкультурою. Тобто основний контингент школярів, безперечно, повинен мати три-чотири заняття як мінімум на тиждень, ті, хто має вади з точки зору здоров'я, повинні просто бути звільнені ", - сказав він.

За словами міністра, збільшення нещасних випадків на уроках фізкультури має кілька чинників. По-перше, Кабінетом міністрів у 2008 році було передбачено, що в кожній школі буде лікар, але через відсутність фінансування цьог ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 779 | Додав: ahatojii4 | Дата: 22.05.2010 | Коментарі (0)

18 травня завершилась державна підсумкова атестація учнів одинадцятих класів
у більше ніж 13-ти тисячах загальноосвітніх навчальних закладів



Цьогорічні випускники писали контрольні роботи з трьох предметів: переказ з української мови, шкільні контрольні роботи з математики або історії України, та одну роботу за вибором із 17 предметів інваріантної складової навчального плану.

Після завершення навчальних занять у загальноосвітніх навчальних закладах 27-28 травня пройде свято "Останній дзвоник". Документи про повну загальну середню освіту вручатимуться випускникам 28-30 травня 2010 року на урочистих зборах.

Конкретну дату проведення визначають школи за погодженням із відповідним управлінням освіти.

З 2 по 23 червня на випускників шкіл ч ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 696 | Додав: ahatojii4 | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)



Смерть дитини настала миттєво під час гри у футбол на уроці фізкультури.
Попередній діагноз: Мозкова кома, крововилив в стовбур головного мозку



За інформацією Головного управління охорони здоров'я та медицини катастроф Одеської обласної державної адміністрації, зі слів педагогів відомо, що хлопчик напередодні смерті допомагав батькам по господарству, під час робі ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 596 | Додав: ahatojii4 | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)



У селі Стара Некрасівка Одеської області на уроці фізкультури в місцевій школі помер 15-річний учень 9 класу


Це сталося 14 травня, повідомляє газета "Сегодня".


Як розповіла заступник начальника облуправління освіти Тетяна Лазарєва, діти грали у футбол, раптом один із них упав непритомний. Вчитель викликав швидку допомогу, але врятувати дитину не вдалося. Хлопець помер у лікарні.

Однокласники загиблого розповідають, що хлопець ніколи не скаржився на здоров’я.

Нагадаємо, у 2008 році на уроках фізкультурі померли 7 школярів, тоді Міносвіти ввело мораторій на кроси. А у 2009-му році знизило пороги нормативів.

У цьому році це перший випадок смерті дитини на фізкультурі ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 638 | Додав: ahatojii4 | Дата: 19.05.2010 | Коментарі (0)

В уряді України не планують видання спільного українсько-російського підручника з історії, однак вважають за доцільне обговорення "складних тем" минулого двох країн



Про це повідомив віце-прем'єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко.


"Коли кажуть, що буде українсько-російський підручник з історії, то я хочу сказати, що він не планувався і не планується. У нас будуть українські підручники, в Росії - російські", - сказав він.

Водночас, віце-прем'єр зазначив, що зараз необхідно "дуже гнучко і обережно" проводити роботу зі створення підручника з історії.

Він також висловився за створення спільної комісії істориків двох країн і обговорення складних тем у минулих взаєминах. "Необхідно, щоб була комісія, приміром, як німецько-французька для дискусій на складні теми... це буде сприяти більш об'єктивному відображенню історії кожної країни окремо" ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 959 | Додав: ahatojii4 | Дата: 16.05.2010 | Коментарі (0)


"Я не бачу нічого дивного в ініціативі створити спільний посібник для вчителів історії", - заявила народний депутат від КПУ, член Комітету ВР з питань освіти та науки Катерина Самойлик


Таку думку К.Самойлик висловила коментуючи заяву міністра освіти та науки Дмитра Табачника про те, що до кінця 2010 року Україна та Росія підготують спільний навчальний посібник для вчителів історії.

За її словами, потреба у створенні подібного посібника дійсно існує, бо "певні сторінки історії України та Росії збігаються".

"Візьміть, наприклад, епоху Київської Русі чи, приміром, Радянський Союз та Велику Вітчизняну війну, перемогу в якій ми святкували разом. Дуже багато спільного: одна і та сама країна, ті ж самі події, однакові підходи, однакові дати та двигуни історії – наш народ. От епоха після 1991 р ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 657 | Додав: ahatojii4 | Дата: 15.05.2010 | Коментарі (0)



Перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв вважає, що необхідно ввести державне замовлення на винаходи школярів

Про це він сказав, виступаючи на закритті третього етапу Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук (МАН), передають "Українські новини".

Перший віце-прем’єр підкреслив, що в діяльності МАН беруть участь близько 100 тис. дітей, і тому її робота є дуже важливою для розвитку учнів.

"Я думаю, що ми взагалі якусь придумаємо таку штуку, як державне замовлення на винаходи", - сказав Клюєв.

За словами першого віце-прем’єра, в державному бюджеті на 2010 рік передбачено фінансування МАН, проте додав, що Кабінет Міністрів звернеться до місцевих органів влади з проханням, щ ... Читати далі »
Категорія: Новини середньої освіти | Переглядів: 660 | Додав: ahatojii4 | Дата: 30.04.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта