Вівторок, 19.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » Новини вищої освіти
В окремих регіонах кількість студентів, які навчаються за програмами підготовки спеціаліста та магістра за кошти фізичних та юридичних осіб сягає 70 відсотків


Про це йдеться у листі ЦК Профспілки працівників освіти і науки, адресованому Міністерству освіти і науки, в якому висловлюється занепокоєність щодо значного зменшення обсягів державного замовлення на підготовку кадрів вищими навчальними закладами.

Нагадаємо, освітнє відомство рекомендувало керівникам вищих навчальних закладів передбачити зменшення обсягу прийому абітурієнтів за державним замовленням.

Міністерство мотивувало власні рекомендації скороченням чисельності випускників старшої школи у порівнянні з 2010 роком.

Профспілки, звертаючись до міністерства наголошують на тому, що аргументом для зменшення держзамовлення не може бути лише нинішня демографічна ситуація.

Зок ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 1173 | Додав: ahatojii4 | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

Студенти Східноукраїнського національного університету імені В.Даля змагалися за титул кращого знавця фізики в рамках інтелектуально-розважальної гри «Фізичний КВК». Про це кореспондентові ІА «Світ освіт» повідомили в прес-центорі вишу.


Змагалися у кмітливості студенти першого («Спектр») та другого («Ньютончікі») курсів кафедри прикладної фізики університету ім. В.Даля.

У грі «Фізичний КВК» злилися воєдино КВК, «Брейн-ринг» і «Що? Де? Коли?». Більшість питань у семи конкурсах стосувалися фізичної природи речей, законів фізики, фізичних процесів, але були і жартівливі завдання. Зокрема, у конкурсі «Питання від викладачів» студентам запропонували пояснити, яка провідність у твердого сиру, в якому морі спливе підводний човен і який принцип дії свистульки зі стручка акації.

За підсумками змагань перемогла команда другого курсу «Ньютончікі».

«Фізики повинні володіт ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 1236 | Додав: ahatojii4 | Дата: 26.12.2010 | Коментарі (0)



Суд заборонив Міністерству освіти підписувати контракт з ректором, якого вибрав колектив Донецького національного університету


Про це повідомила адвокат Юрія Лисенка і його дружини Тетяни Лев Катерина Кутняя, повідомляє Радіо Свобода.

"На сьогодні дійсно є ухвала Київського окружного адміністративного суду, згідно з якою Міністерству освіти заборонили підписувати контракт з Лисенком Юрієм Григоровичем. Не просто призупинене рішення конференції, а, дослівно, "заборонено підписувати контракт із Лисенком Юрієм Григоровичем у зв’язку з тим, що відкрите провадження за позовом Користіна Олександра" і йде судовий процес", – сказала Катерина Кутняя.

За її словами, наступне слухання за позовом третього кандидата на посаду ректора ДонНУ Олександра Користіна відбудеться у понеділок. Користін є полковником міліції і завідувачем кафедри економічної безпеки Національного унів ... Читати далі »

Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 1048 | Додав: ahatojii4 | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

У Донецьку побито Тетяну Лев - дружину професора Юрія Лисенка, який 10 грудня переміг на виборах ректора Донецького національного університету


Як повідомив УНІАН Ю.Лисенко, його дружину, яка є проректором ДонНУ, побили невідомі біля під`їзду їхнього будинку ввечері 17 грудня.

"Це сталося вчора близько 9-ї години вечора біля під`їзду будинку. Двоє чоловіків, обличчя яких вона не розглянула, вдарили її кілька разів по голові, потім збили з ніг і стали бити вже лежачу", - сказав Ю.Лисенко.

Він повідомив, що нападники сказали його дружині: "Це тобі за чоловіка!" і втекли.

За словами Ю.Лисенка, медики поставили Т.Лев діагноз "струс мозку і забої". "Їй запропонували госпіталізацію, проте чесно сказали, що в даний момент у них немає умов, мало не в коридорі треба лежати. Ми відмовилися", - сказав Ю.Лисенко. Він відзначив, що лікарі погодилися, ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 792 | Додав: ahatojii4 | Дата: 20.12.2010 | Коментарі (0)




Екс-ректор університету Володимир Шевченко: дії правоохоронців спрямовані на те, щоб налякати обраного колективом ректора Юрія Лисенка і його дружину Тетяну Лев


Цілу ніч із четверга на п’ятницю у Донецькому національному університеті в кабінеті головного бухгалтера Тетяни Лев тривав обшук.

Правоохоронці вилучали усю фінансову документацію за останній рік у присутності господині кабінету. Це вже другий обшук за останню добу. При цьому міліція і охорона заблокували у будівлі донецького філфаку, де знаходиться кабінет бухгалтера, усіх, хто на момент обшуку був там присутній. Журналістів не впускали всередину. І нікого не випускали.

Бухгалтер донецького університету Тетяна Лев, дружина єдиного претендента на посаду ректора вишу, сьогодні вночі пережила вже ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 661 | Додав: ahatojii4 | Дата: 17.12.2010 | Коментарі (0)

Молодіжні організації вимагають, аби в бюджеті на наступний рік було збільшене фінансування молодіжних проектів. Активісти впевнені, що без додаткових грошей у 2011 році українська молодь жебракуватиме


Верховна Рада у вівторок розглянула проект бюджету на 2011 рік та ухвалила документ вже у першому читанні. Лідери молодіжних організацій України планують зустрітися з депутатами з бюджетного комітету.

Молодь нарікає, що на реалізацію молодіжної політики в державі передбачено лише 0,004% дохідної частини бюджету. Це стільки ж, як було минулого року, незважаючи на те, що дохідна частина бюджету зросла на 5%.

Голова молодіжної організації "Студентська республіка" Павло Вікнянський сказав Deutsche Welle, що без належної фінансової підтримки молодь в Україні деградуватиме або поповнить лави українських трудових мігрантів у ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 966 | Додав: ahatojii4 | Дата: 15.12.2010 | Коментарі (0)




"Якісну освіту потрібно підтримувати, а не руйнувати" – заклик Українського католицького університету до міністра освіти Дмитра Табачника

Українські освітяни продовжують сперечатися через законопроект "Про вищу освіту", який пропонує профільне міністерство. Український католицький університет сьогодні виступив на підтримку Києво-Могилянській академії, яка гостро розкритикувала пропозиції влади у сфері вищої освіти.

Український католицький університет (УКУ) у своєму зверненні, підписаному ректором отцем Борисом Ґудзяком, висловив стурбованість щодо конфлікту "Києво-Могилянської академії" (НаУКМА) та Міністерства освіти і науки, моло ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 615 | Додав: ahatojii4 | Дата: 14.12.2010 | Коментарі (0)


Згідно з наказом МОН від 2 грудня 2010 року, до переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста внесено зміни. Про це ІА «Світ освіт» повідомили в прес-службі МОН.

Відповідно до вимог наказу №1188, додатково внесено назви спеціальностей: «Обслуговування і ремонт устаткування автомобілів і тракторів» замінено на «Обслуговування і ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів», а також «Технічне обслуговування і ремонт пристроїв електропостачання залізниць» - на «Електропостачання».


Автор: Вікторія Кулініч

Джерело: ІА «Світ освіт»

Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 699 | Додав: ahatojii4 | Дата: 06.12.2010 | Коментарі (0)



Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко заявляє про спроби Міністерства освіти і науки знищити систему професійно-технічної освіти


Про це він сказав під час обговорення проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення управління професійно-технічною освітою".

М.Томенко підкреслив, що цим документом передбачено «антидержавні підходи» Міністерства освіти та науки, які призведуть до ліквідації системи професійно-технічної освіти. За словами віце-спікера, до нього зверталося багато керівників профтехучилищ, які говорять, що, "на жаль, міністерство сьогодні, як в свій час молода команда Черновецького в гонитві за нерухомістю ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 810 | Додав: ahatojii4 | Дата: 04.12.2010 | Коментарі (0)




Народні депутати України просять Президента зупинити терор чиновників Міністерства освіти проти колективу Республіканського вищого училища фізичної культури


Народні депутати України, серед яких Микола Томенко, В´ячеслав Кириленко та інші, направили лист Президенту Віктору Януковичу з проханням зупинити терор чиновників Міносвіти проти колективу Республіканського вищого училища фізичної культури.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Народні депутати поінформували Президента, що за інформацією, наявною у них, керівництво Міністерства освіти і науки України влаштувало переслідування дирек ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 718 | Додав: ahatojii4 | Дата: 03.12.2010 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 8 9 »
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта