Неділя, 28.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Березень » 24 » Павло Хобзей: Шкільна оцінка не відображає реальних знань
20:28
Павло Хобзей: Шкільна оцінка не відображає реальних знань



Начальник Львівського обласного управління освіти Павло Хобзей і директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк зустрілися із журналістами



Л.Середяк, директор Львівського РЦОЯО, нагадала, що о 18 годині 31 березня зачиняються двері пунктів реєстрації ЗНО. Реєстрацію автоматично припиняє комп’ютер. Запізнився – жодна сила не допоможе. Деякі випускники зареєструвалися на п’ять предметів, а планують взяти участь у трьох або взагалі не з’явитися.

До 31 березня ще можна перереєструватися чи знятися з реєстрації. Не можна допускати марнотратства, адже для кожного друкуються тестові зошити, "забивається" місце у пунктах тестування.

На думку Павла Хобзея, кожен випадок неявки на тестування збільшує шанси того, що невдовзі тестування стане платним... Він порадив не боятися тестування тим, хто збирається вступати на заочну форму навчання і боїться, що не набере мінімальні 124 бали. Висока ймовірність того, що вже цього року для заочників буде скасовано мінімальний прохідний бал ЗНО.

Головний освітянин Львівської області висловив свою особисту думку щодо ваги середнього бала атестата. 600 – максимальна кількість балів на тестуванні, і 200 – максимальна за атестат. У тих 600 балах (максимальна оцінка з трьох предметів) 300 балів даються "автоматом" лише за те, що ти зареєструвався і прийшов на пункт тестування. 300 і 200 – неспівмірні за вагою оцінки. За радянських часів середній бал атестата, який враховувався з балами вступних іспитів, "важив" не більше 25 відсотків.

Хобзей, також звернув увагу на те, що шкільна оцінка не відображає реальних знань у "сильній" школі чи гімназії і в якомусь посередньому навчальному закладі. Окрім того, органи управління освітою не в змозі проконтролювати, наскільки об’єктивним і справедливим буде оцінювання знань під час державної підсумкової атестації.

На запитання, чи довів він свої міркування письмово чи телефоном до міністра освіти, когось з його заступників? Відповідь була такою: "Усі начальники обласних управлінь – у "підвішеному" стані. Жодних документів щодо оцінювання знань ми від нового міністра не отримували. Заплановану на 25 березня колегію МОН скасовано. Ніяких доповідних у міністерство не пишемо. Сподіваюся, мої думки дійдуть до керівників через пресу".


По матеріалам: Високий Замок

Переглядів: 715 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта