Четвер, 18.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Жовтень » 24 » У профспілці вирішили відмінити акцію протесту – "недоцільно"
17:10
У профспілці вирішили відмінити акцію протесту – "недоцільно"



На зустрічі в уряді до профспілки поставились "із розумінням" і було прийнято рішення не проводити анонсовану на 26 жовтня всеукраїнську акцію протесту



21 жовтня 2010 року робоча група Профспілки працівників освіти і науки під керівництвом голови профспілки Леоніда Сачкова зустрілась з першим віце-прем’єр-міністром України Андрієм Клюєвим, міністром освіти і науки Дмитром Табачником та іншими представниками урядової сторони.

Як повідомила прес-служба профспілки працівників освіти, керівник робочої групи Леонід Сачков виклав бачення профспілкової сторони щодо кроків, необхідних для розв’язання існуючих проблем.

Зокрема, мова йшла про запровадження норми щодо визначення розмірів окладів (ставок заробітної плати) працівників галузі за всіма розрядами ЄТС, виходячи із законодавчо затвердженої мінімальної заробітної плати, поширення виплати 20-відсоткової надбавки на всі категорії педагогічних працівників та виконання Указу Президента України від 30.09.2010 р. №926/2010.

У зв’язку з цим голова профспілки Леонід Сачков наголосив на необхідності передбачення відповідних коштів у державному бюджеті на 2011рік.

У свою чергу, перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв із розумінням поставився до вимог, які виклала робоча група, зауваживши, що Указ Президента України має бути виконаним.

За результатами зустрічі, сторони домовилися підписати відповідний протокол. Також, досягнуто домовленість про наступну зустріч – після того, як будуть визначені конкретні показники проекту держбюджету на 2011 рік.

Члени бюро президії ЦК Профспілки з урахуванням пропозицій членів робочої групи ухвалили рішення про необхідність подальшого соціального діалогу і про недоцільність проведення 26 жовтня 2011 року всеукраїнської акції протесту.

Нагадаємо, 26 жовтня Профспілка працівників освіти і науки України мала намір провести всеукраїнську акцію протесту через недостатнє фінансування освітньої галузі.

Про це 20 жовтня повідомив голова профспілки Леонід Сачков під час виступу на Форумі лідерів студентських профспілкових організацій.

Нагадаємо, у червні цього року у профспілках обурювались тим, що ставка заробітної плати вчителя школи, вихователя ясел-садка після закінчення вищого навчального закладу лише на 41 грн перевищує посадовий оклад двірника, сторожа або прибиральника приміщень.

При цьому у профспілці наголошували, що "подальше ігнорування владою нагальності врегулювання питань оплати праці в бюджетній сфері спонукатиме громадськість до активного захисту своїх прав на гідну оплату праці та достатній рівень життя".

Також, у липні профспілкові організації звертались до Президента України з вимогою зобов’язати уряд не допустити ухвалення рішень, спрямованих на руйнацію системи оплати праці працівників бюджетної сфери, а у разі прийняття зупинити дію таких урядових рішень.

Зокрема, мова йшла про встановлення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду за ЄТС на рівні нижче мінімальної заробітної плати.

За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Новини відділу освіти | Переглядів: 652 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта