Четвер, 28.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Травень » 10 » У Міносвіти обговорили фінансування студентського самоврядування
09:34
У Міносвіти обговорили фінансування студентського самоврядування


Міністерство освіти і науки почало розробку нормативно-правої бази 
щодо фінансового забезпечення органів студентського самоврядування


Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської студентської ради.

30 квітня, під час засідання міжвідомчої робочої групи у складі представників з Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів, ректорів вищих навчальних закладів та студентських самоврядних організацій відбулося обговорення шляхів реалізації відповідної норми закону.

Заступник міністра Євген Суліма наголосив на відсутності механізму фінансування органів студентського самоврядування. "З коштів, що передбачені законом, 30% повинні йти на науку. Однак за наукову діяльність відповідає адміністрація ВНЗ, а не студентське самоврядування. До того ж не визначено, куди йтимуть решта 70%. Також постає питання відповідальності та звітності органу студентського самоврядування за фінансову діяльність", - зазначив Суліма.

Як вирішення проблеми заступник міністра запропонував створення у системі ВНЗ спеціального відділу по роботі зі студентами. "Керівником такого відділу на період очолення органу студентського самоврядування можна призначити голову ОСС. Він би і відповідав за кошти, що виділяються на студентське самоврядування".

Керівник Секретаріату Всеукраїнської студентської ради Наталія Якуніна запропонувала вирішити питання фінансування ОСС шляхом надання на погодження Вченій раді та ректору ВНЗ кошторису витрат. "Щороку ОСС подають план проектів та кошторис витрат. Документ узгоджується з Вченою радою та підписується ректором, головним бухгалтером та головою ОСС ВНЗ. Щороку на звітно-виборчій конференції голова звітується перед студентами за використання коштів", - зазначила Наталія Якуніна.

У результаті засідання робочої групи було вирішено почати роботу над вдосконаленням Типового положення про студентське самоврядування, яке б чітко визначило його функції та завдання, а також статті витрат, фінансування яких потребує студсамоврядування. Крім того учасники робочої групи вирішили почати розробку змін до постанов Кабінету Міністрів та інших нормативних актів, які дозволять органам студентського самоврядування отримати фінансування на свою діяльність.

На завершення заступник міністра Євген Суліма додав, що Міністерство освіти і науки плідно співпрацюватиме з громадськістю, аби у новому Законі "Про вищу освіту", що наразі розробляється, були враховані інтереси студентського самоврядування. Він також закликав студентські організації займатися не політикою та піаром, а реально відстоювати права студентів та разом із МОН вдосконалювати систему вищої школи першочергово у питаннях якості освіти.


За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 610 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта