Четвер, 18.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Квітень » 12 » Табачник розповів про нову систему вступу до вузів
21:41
Табачник розповів про нову систему вступу до вузів


Міністр освіти України Дмитро Табачник в інтерв'ю Бі-Бі-Сі заявив, що не піде у відставку, назвав акції протесту роздутими пресою, розповів, на яких принципах будуть писатися підручники історії і як школярі в цьому році будуть вступати до вузів

Протести

Говорячи про акції протестів проти свого призначення, Табачник відзначив, що "масовість цих протестів, на мою думку, серйозно перебільшена пресою".

"Всі протести не стосуються моєї діяльності як міністра освіти, а в основному вони спрямовані проти тих чи інших політичних поглядів. А я вважаю полювання на відьом, полювання на погляди негідним будь-якої європейській країни".

Коментуючи сформовану думку про те, що Табачник - українофоб, міністр сказав, що "коли, скажімо, говорять про якісь вигадані звинувачення в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, вибачте, це самі опоненти, в першу чергу говорять про різні етноси. Тому що не можна в середині одного народу розпалювати міжнаціональну ворожнечу ".

Зовнішнє тестування залишається

Табачник назвав помилковими повідомлення мас-медіа про нібито скасування зовнішнього тестування. При цьому міністр відзначив, що тестування буде "як складний процес, безумовно, модернізуватися і доповнюватися". Першим нововведенням стане те, що "всі діти будуть здавати тестові завдання на тій мові, на якій вони навчаються в школі".

"Друге - ні в одному з 500 найбільших університетів світу, які є лідерами світової освіти, немає зарахування студентів тільки за результатами тестів. Скрізь комбінована система. І світовий досвід показує, що практично скрізь у світі враховуються бали, отримані за середню освіту. Тобто бали шкільного атестата. Це друга новація ", - пояснив Табачник.

Третім нововведенням вступної кампанії-2010 стане те, що сертифікат Центру тестування буде дійсний не один рік, як раніше.

"Ще одна дуже важлива новація - ... зняті обмеження, коли, скажімо, раніше не допускали до вступу в університет тих, у кого було по якомусь предмету менше 124 балів. У результаті в 2008 і 2009 роках ми фактично позбавили можливості вступати і отримувати вищу освіту майже 40 тисяч дітей. У кого було 200 балів з фізики, 200 з математики і менше 124 з мови та літератури. І ми їх залишали за бортом. Або навпаки - були з історії та літературі дуже високі оцінки, а, скажімо, з математики менше 124. Вони теж залишалися за бортом ".

Українська мова

Відповідаючи на питання про те, чи не настав час для відродження української мови після тривалих царських і радянських утисків, Табачник заявив: "Держава і підтримує. Тому що коли ми кажемо про те, що в Україні є російські, угорські або молдавські школи, ми забуваємо тільки одне: дуже важливо, що учні всіх цих шкіл обов'язково навчаються українській мові та українській літературі у повному обсязі. Тому, розмови про дискримінацію української мови сьогодні я вважаю безпідставними. І крім того, ті діти, які навчаються у цих школах, мають здавати важливий іспит у своєму житті на тій мові, на якій вони вчили математику, фізику чи географію. Як їм зручніше. Прийдуть до університету - будуть вчитися так, як всі ".

Нова історія України

Табачник також заявив, що "ми постараємося по можливості перевидати підручники хоча б для 2-го і 3-го класів. Тут жахлива ситуація. Сьогодні підручникам 2-го класу 8 років".

"Щодо змісту підручників, я думаю, що підручники з історії обов'язково мають також спиратися на нову концепцію. До речі, її напрацьовували без мене вчені Києва, Харкова, Львова, Одеси ... Вчені пропонують побудувати викладання історії на принципах антропоцентризму. Тобто, в центрі людина , а не держава ", - пояснив міністр. "І навіть переможна війна, будь-яка, XVII століття або пізніше - це перемога держави, а людям вона несла страждання. Я думаю, що ось з такими підходами, з новою концепцією ми обов'язково зможемо і деполітизувати і зробити підручники об'єктивними, гуманними".

Коли міністра попросили прокоментувати заяви опонентів про те, що підручники з історії можуть повернутися до радянської концепції, Табачник відрізав: "Ви знаєте, хто плете нісенітницю, хай просто сік п'є, йому стане легше".

Нагадаємо, 7 квітня в Москві міністр освіти і науки України на засіданні підкомітету з питань гуманітарного співробітництва російсько-української міждержавної комісії заявив, що Україна забезпечить можливість своїм громадянам отримувати освіту російською мовою, якщо у них є таке бажання.

Також Табачник сказав, що його міністерство готове надати можливість 120 громадянам Росії, серед яких 70 мають українське походження, здобути освіту у вузах України.


За матеріалами: korrespondent.net

Категорія: Новини МОН | Переглядів: 1061 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта