П`ятниця, 29.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Вересень » 13 » Студенти просять Президента скасувати платні освітні послуги
16:03
Студенти просять Президента скасувати платні освітні послуги



Керівники студентських та молодіжних громадських організацій звернулись до В.Януковича з проханням скасувати запровадження додаткових платних послуг для студентів


Про це заявив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

Звернення підписали керівники ВМГО "Студентська платформа", ВМГО "Асоціація профспілкових організаторів студентів", ВМГО "Національний студентський союз", ВМГО "Українська студентська спілка", ВМГО "Студентське братство", ВМГО "Студентська республіка", Громадська ініціатива "Студентський захист", ВМГО "Фундація Регіональних ініціатив", ВМГО "Республікансько-християнська молодь" та інші.

"Лідери громадських організацій відзначають, що рішення Уряду суперечить статті 53 Конституції України і буде сприяти посиленню корупції у вищих навчальних закладах України", - підкреслює Андрій Черних.

У зверненні також зазначається, що Конституційний Суд України у Рішенні від 4 березня 2004 року № 5-рп/2004 у справі про доступність і безоплатність освіти, вирішив, що безоплатність освіти як конституційна гарантія реалізації права на освіту означає можливість здобуття освіти в державних і комунальних навчальних закладах без внесення плати у будь-якій формі за освітні послуги визначених законодавством рівня, змісту, обсягу і в межах тих видів освіти, безоплатність яких передбачена частиною третьою статті 53 Конституції України.

"Впевнені, що Президент В.Янукович прийме єдино правильно в цій ситуації рішення і своїм Указом зупинить дію Постанови Кабінету Міністрів України і позбавить студентів додаткових платних послуг", - підсумував А.Черних.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Уряд України затвердив постанову № 796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форм власності."

Згодом, зважаючи на суспільний резонанс, Міністерство освіти і науки оприлюднило роз’яснення, в якому зазначається, що прийняття згаданого рішення викликане вимогою часу.

Проти розширення переліку платних виступили також депутати деяких обласних рад. Зокрема, Тернопільська облрада звернулася до глави держави В.Януковича і керівника уряду М.Азарова з проханням підтримати студентську громаду України.

За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 610 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта