Четвер, 25.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » Новини вищої освіти



Проект Умов прийому до вищих навчальних закладів в 2011 році, розроблений МОН, може унеможливити рівний доступ до якісної освіти, вважають експерти

Такі результати експертизи проекту документа, проведеної Центром освітнього моніторингу (ЦОМ), повідомляє УНІАН.

Експерти Центру освітнього моніторингу відзначають, що в проекті зводиться нанівець роль зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), як прозорого механізму вступу, який повністю виправдав себе в попередні роки і був підтриманий більшістю громадян країни.

"Зарахування пропонується проводити не тільки за підсумками конкурсу балів сертифікатів ЗНО, як це було в попередні, до 2010-го, роки, а також на підставі середнього балу шкільного атестату, прирівняного до 200-бальної шкали та балів вищого навчального за ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 520 | Додав: ahatojii4 | Дата: 19.09.2010 | Коментарі (0)




Керівники студентських та молодіжних громадських організацій звернулись до В.Януковича з проханням скасувати запровадження додаткових платних послуг для студентів


Про це заявив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

Звернення підписали керівники ВМГО "Студентська платформа", ВМГО "Асоціація профспілкових організаторів студентів", ВМГО "Національний студентський союз", ВМГО "Українська студентська спілка", ВМГО "Студентське братство", ВМГО "Студентська республіка", Громадська ініціатива "Студентський захист", ВМГО "Фундація Регіональних ініціатив", ВМГО "Республікансько-християнська молодь" та інші.

"Лідери громадських організацій відзначають, що рішення Уряду суперечить статті 53 Конституції України і буде сприяти посилен ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 613 | Додав: ahatojii4 | Дата: 13.09.2010 | Коментарі (0)




Роз'яснення Міністерства освіти і науки щодо постанови Кабінету Міністрів № 796

Прийняття постанови КМУ від 27 серпня 2010 року № 796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форм власності" викликане вимогою часу, зазначається у роз’ясненні.

Цей нормативний акт прийнято Урядом на заміну документу, що діяв з 1997 року і, відповідно до якого, державні навчальні заклади більше десяти років, надаючи освітні та інші послуги споживачам, формували свої бюджети.

Міністерство зазначає, що за цей період змінились можливості навчальних закладів у задоволенні потреб та вимог користувачів, розширився спектр освітніх послуг, з'явились можлив ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 602 | Додав: ahatojii4 | Дата: 12.09.2010 | Коментарі (0)

Британська газета «Гардіан» опублікувала рейтинг ста кращих університетів у світі.


Перше місце зайняв Кембриджський університет (Британія), витіснивши на другу сходинку торішнього лідера – Гарвардський університет (США). Замикає трійку Єльський університет (США).


Рейтинг складений за результатами статистичного опитування про рівень якості освіти та науково-дослідної роботи в університеті, привабливості його випускників для роботодавців, кількості іноземних філій і студентів з-за кордону.

До першої десятки університетів світу ввійшли шість американських і чотири британські виші. Що стосується країн, то тут беззаперечним лідером є США: у рейтингу представлений 31 американський університет. На другому місці Британія – 19 університетів, на третьому, з великим відривом, Австралія – сім університетів. Четверте місце ділять Німеччина та Японія – по п’ять ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 595 | Додав: ahatojii4 | Дата: 08.09.2010 | Коментарі (0)


Конкурс, покликаний сприяти популяризації комп’ютерної освіти й технологій, стартував у Донецьку


Організатори планують залучити до проекту до 100 тисяч молодих учасників та знайти найбільш талановитих серед них.

У галузі освіти Україна змушена наздоганяти західні держави, сказав Deutsche Welle завідувач кафедри Комп’ютерної академії "Шаг" Дмитро Самойленко, який є одним з організаторів конкурсу комп’ютерних талантів "Золотий байт".

За його словами, відставання видно на прикладі застосування вузами застарілих навчальних програм, передусім в комп’ютерній галузі, галузі інформаційних технологій та комунікацій.

Як зазначив науковець, відставання в цих стратегічних напрямках вимірюється десятиріччями, а наукові інновації приходять в Україну переважно з-за кордону.

Основна маса ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 580 | Додав: ahatojii4 | Дата: 04.09.2010 | Коментарі (0)



Згідно з проектом, право на першочерговий вступ буде надано особам "яким це право надано правилами прийому до вищого навчального закладу"


У проекті Умов прийому на 2011 рік, що пропонується Міністерством освіти для обговорення, вступ до вузів у 2011 році відбуватиметься на підставі рейтингового балу, що складатиметься з суми балів сертифікатів зовнішнього оцінювання (ЗНО), середнього балу шкільного атестату, а також балів за особливі успіхи у навчанні та балу за навчання на підготовчих курсах у вузі.

Як і в цьому році, проектом умов вступу передбачено врахування балів трьох сертифікатів ЗНО (максимум 600 балів) та середнього балу атестату (максимум 200 балів).

Крім цього, проектом передбачається нарахування додаткових балів вступникам, як ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 713 | Додав: ahatojii4 | Дата: 30.08.2010 | Коментарі (0)


Прокуратура міста Києва проводить перевірку Київського Національного Університету ім. Тараса Шевченка на предмет можливих зловживань під час вступної кампанії


Про це повідомляє "Українська правда".

"Перевірка проводиться за дорученням Генпрокуратури. Підставою стали повідомлення в ЗМІ щодо можливих порушень під час вступної кампанії до цього навчального закладу", - повідомила співробітниця прес-служби прокуратури Києва Мирослава Мушка.

"До перевірки залучені також працівники державної інспекції навчальних закладів Міністерства освіти та науки", - уточнила вона.

Як відомо, 17 серпня "Українська Правда" опублікувала матеріал "Пекло вступної кампанії-2010" у якому вказала на факти можливих зловживань при вступі до деяких вишів, зокрема до Київського національного університету ім. Та ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 770 | Додав: ahatojii4 | Дата: 29.08.2010 | Коментарі (0)


Міністерство освіти і науки України підготувало нову редакцію закону "Про вищу освіту", яка передбачає нові вимоги до ВНЗ. 83 ВНЗ, які не відповідають цим вимогам, загрожує закриття.


У 2011 році українські ВНЗ вперше зіткнутися з масовим недобором студентів. У зв’язку з цим, Міністерство освіти та науки зайнялося зміною структури управління вищою освітою, що спричинить закриття значної кількості вузів, повідомляє ТСН. 

У 2010 році в Україні налічувалося 359 тисяч абітурієнтів. У 2011-му число випускників шкіл скоротиться майже в два рази - до 195 тисяч. В такій ситуації українські ВНЗ неодмінно зіткнуться з масовим недобором студентів. Розуміючи це, Міносвіти вже розпочало глобальні зміни в систем ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 929 | Додав: ahatojii4 | Дата: 18.08.2010 | Коментарі (0)



Рекордсменом за кількістю поданих заяв від абітурієнтів став Національний авіаційний університет, до якого було подано майже 31 тис. заяв - чи не 17 осіб на 1 місце держзамовлення. 



"На другому місці за кількістю заяв – Національний технічний університет України "КПІ", подано майже 25,5 тисяч заяв, що складає більше 16 претендентів на державне замовлення. Далі йде Львівський національний університет ім. І.Франка, куди було подано 23 777 заяв, що складає майже 11 осіб на одне місце за держзамовленням. На четвертому місці – Київський національний університет ім. Т.Шевченка, куди було подано 22,5 тисячі заяв, що складає майже 9 осіб на одне місце державного замовлення", - розповів міністр. 

Він також зазначив, що в Україні є 45 вищих н ... Читати далі »
Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 943 | Додав: ahatojii4 | Дата: 14.08.2010 | Коментарі (0)


Більш як мільйон випускників цього року хочуть стати студентами.

Про це повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник. 


Середній конкурс для бакалаврів на держзамовлення становить вісім з половинлю абітурієнтів на місце. У міністерстві кажуть: на деякі спеціальності у окремих вузах, конкурс сягав понад двадцять людей на місце. Така ситуація виникла через дозвіл абітурієнтам надавати документи одразу до п'яти вишів, і по три спеціальності у кожному. Тому у наступному році Міносвіти планує обмежити кількість вишів для вступу.

Дмитро Табачник, міністр освіти і науки: "Встановлення обмежень щоджо п'яти вищих навчальних закладів і трьох напрямів фактично відповідає минулорічним показникам. Хоча варто зазаначити, що керівники найбільавторитетних університетів схильні до пропонування міністерст ... Читати далі »

Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 592 | Додав: ahatojii4 | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 »
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта