П`ятниця, 29.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Серпень » 27 » На засіданні Уряду розглянуто близько 40 нормативно-правових актів сфери освіти, - Д.Табачник
20:19
На засіданні Уряду розглянуто близько 40 нормативно-правових актів сфери освіти, - Д.Табачник


Дмитро Табачник переконаний, що ухвалені рішення, сприятимуть модернізації освіти та зроблять випускників навчальних закладів конкурентоспроможними на ринку праці


Про це Міністр освіти і науки заявив під час проведення прес-конференції, що відбулась по завершенні розширеного засідання Кабінету Міністрів України з питань розвитку освіти.

За словами Дмитра Табачника, на засіданні Уряду розглянуто близько 40 нормативно-правових актів у галузі освіти.

Він наголосив на тому, що всі вони були підготовлені за участю широкого кола фахівців у галузі освіти і пройшли громадське обговорення.

Табачник констатував, що більшість державних цільових програм розвитку освіти, що були ухвалені в 2003-2004 роках, добігають кінця у 2011-2012 роках.

Серед програм, які міністр відзначив, як найбільш важливі, - Державна цільова програма широкомасштабного впровадження інформаційно-комунікаційних технологій. Згідно цієї програми забезпечення комп‘ютерами середніх та вищих навчальних закладів буде доведено до європейського рівня.

Дмитро Табачник зазначив, що сьогодні в Україні 1 комп‘ютер припадає на 29 учнів, у той час як в Європі цей рівень становить 3-7 учнів. За його словами, ця програма знаходиться під патронатом Президента, а Комітет з економічних реформ підтримав її впровадження як одного з національних проектів України.

Дмитро Табачник поінформував, що ціла низка рішень Кабміну була присвячена розвитку професійно-технічної освіти. А саме - порядку надання робочих місць для проходження учнями і слухачами виробничого навчання та практики і новому порядку працевлаштування випускників ПТУ.

Говорячи про зміни в системі вищих навчальних закладів, міністр відзначив постанову Кабміну, яка вводить нові критерії до вищих навчальних закладів, яким буде надаватися статус дослідницьких університетів.

"Тепер цей високий статус зможуть отримати лише найкращі навчальні заклади, які дійсно займаються науковою роботою, впровадженням досягнень науки у виробництво, мають всесвітньо відомі наукові школи", - наголосив міністр.

"Нові критерії суттєво звужують можливість договірного надання такого статусу", - сказав він.

Міністр наголосив на тому, що проведення напередодні нового навчального року засідання Уряду, на якому розглядалися проблеми освітянської галузі, відбулось уперше за роки незалежності України.

За його словами, це свідчить про значення, яке приділяє влада розвитку освіти в державі, підготовці висококваліфікованих спеціалістів, здатних конкурувати з випускниками зарубіжних навчальних закладів.

За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Новини МОН | Переглядів: 584 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта