П`ятниця, 29.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Листопад » 5 » Мовна революція по-грузинськи
17:00
Мовна революція по-грузинськи


Перетворити маленьку пострадянську країну на державу, де всі вільно говорять англійською. На це спрямована нова державна програма для школярів. Тисячі англомовних іноземців вже запрошені асистентами до грузинських шкіл


Волонтери зі США, Ірландії та деяких інших країн, що вже прибули до Грузії, сповнені ентузіазму. "Я сподіваюся вчити дітей, бачити, як вони пізнають щось нове, іншу культурну перспективу, інший погляд на світ". Сотні іноземних вчителів вже стали до роботи у школах по всій Грузії.

У світлі останніх грузинсько-російських конфліктів мовна політика Тбілісі набуває певного політичного забарвлення. Утім, на відміну від старшого покоління, яке було зобов´язане вчити російську в часи СРСР, теперішня грузинська молодь сама прагне опановувати англійську.

"Якщо я не володітиму англійською, то не зможу знайти роботу, оскільки англійська – це найважливіша мова для Грузії. Друга мова після грузинської".

Грузинські політики добре говорять англійською. Міністр освіти – Дмитро Шашкін – не виняток. "Дуже часто президент Грузії каже, що нашою відповіддю на війну, на російську агресію має бути більше реформ, вища освіченість. У нас немає багатих покладів нафти чи газу, але ми маємо інтелектуальний потенціал, тому наша країна має приділяти багато уваги освіті", - каже міністр, пояснюючи амбітну мету нової мовної програми.

Діти залюбки вчать англійську, натомість для декого з їхніх батьків російська часто продовжує залишатися важливою. Тіна Лагідзе, чия 5-річна донька у школі вчитиме англійську, сподівається, що у майбутньому її дитина також на пристойному рівні володітиме російською.

Жінку, що упродовж тривалого часу жила в Москві та саме там народила свою доньку, пов'язують з російською також і позитивні спогади.

"Зважаючи на так звану російську окупацію грузинських територій, багатьох людей здивує те, що я кажу, але для мене нині – це політична гра. Я сподіваюся, що колись теплота і симпатія між нашими народами відновляться. Одна з причин цього – те, що ми сусідні країни. Це не можна ігнорувати".

За матеріалами: Німецька хвиля

Категорія: Різне | Переглядів: 634 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта