Субота, 20.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Вересень » 12 » МОН надало роз’яснення щодо затвердження переліку платних освітніх послуг
17:22
МОН надало роз’яснення щодо затвердження переліку платних освітніх послуг



Роз'яснення Міністерства освіти і науки щодо постанови Кабінету Міністрів № 796

Прийняття постанови КМУ від 27 серпня 2010 року № 796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форм власності" викликане вимогою часу, зазначається у роз’ясненні.

Цей нормативний акт прийнято Урядом на заміну документу, що діяв з 1997 року і, відповідно до якого, державні навчальні заклади більше десяти років, надаючи освітні та інші послуги споживачам, формували свої бюджети.

Міністерство зазначає, що за цей період змінились можливості навчальних закладів у задоволенні потреб та вимог користувачів, розширився спектр освітніх послуг, з'явились можливості виконувати роботи та надавати нові послуги як тим, хто навчається, так і тим, хто не навчається і не працює у навчальних закладах, але бажає отримати послуги, що надаються освітніми установами.

За результатами зустрічей та проведеним аналізом пропозицій, що надходили на адресу МОН, а також з врахуванням думки інших центральних органів виконавчої влади, міністерство розробило остаточний варіант переліку платних послуг, зазначається в документі.

Новий перелік платних послуг, що затверджено постановою Кабінету Міністрів України, враховує зміни у законодавстві, що відбулись протягом десятиліття, конкретизує та узгоджує з іншими нормативним актами платну діяльності у сфері освіти, узагальнює та регламентує всі види платних послуг, які можуть надавати навчальні заклади в рамках правового поля.

Зокрема, перелік містить новий розділ щодо послуг у сфері науки та науково-технічної діяльності, вперше з'явилось положення, що дозволяє навчальним закладам виробляти та реалізовувати власну продукцію громадського харчування, розширює та робить доступними для всіх бажаючих доступ до бібліотечних фондів та інтернет-ресурсів навчальних закладів, а "узаконене" відтепер право навчальних закладів на видання та розповсюдження навчальної літератури, створеної власними силами, задовольнить існуючу гостру потребу у навчальній, передусім, спеціальній літературі.

Перелік розмежовує заходи навчального закладу (освітні, культурні, спортивні тощо), що здійснюються в межах навчальних планів та/або за рахунок коштів загального фонду державного (місцевого) бюджетів.

Відтепер послуги, які надаватимуться учням, студентам, вихованцям, слухачам поділяються на безкоштовні та платні, які надаються у позанавчальний час, відповідно до визначеної в установленому порядку навчальним закладом економічно обґрунтованої вартості.

Прийнятою постановою визначено перелік послуг, що надаватимуться навчальними закладами діям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа на безоплатній основі.

У деяких засобах масової інформації з'явилася інформація про вартість платних послуг. Зауважимо, що Міністерство освіти і науки до такої інформації не має ніякого відношення, підкреслюється в документі.

Вартість платних послуг регулюється на підставі окремих нормативних актів, погоджених Міністерством фінансів та Міністерством економіки, та контролюється незалежними від Міністерства освіти і науки державними органами, наприклад, Державною інспекцією контролю за цінами та Антимонопольним комітетом України.

Відповідальність за встановлення вартості платних освітніх послуг, за економічне обґрунтування та якість несе керівництво навчальних закладів, що є характерною рисою їх автономії та самоврядування, зазначено в роз’ясненні, оприлюдненому Міністерством освіти і науки України.

За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Новини вищої освіти | Переглядів: 601 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта