Четвер, 28.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Жовтень » 27 » Міносвіти не фінансуватиме конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика
20:31
Міносвіти не фінансуватиме конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика

Фінансування організаційних заходів щодо проведення
Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика не передбачено у Державниму бюджеті


Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика засновано Лігою українських меценатів та за підтримки Міністерства освіти і науки України, а також Міністерства культури і туризму України у 2000 році.

Як повідомила прес-служба міністерства освіти, фінансування організаційних заходів щодо проведення Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика повністю лягало на плечі МОН та держави, починаючи з 2006 року.

У Міносвіти повідомили, що згідно з висновком Головного контрольно-ревізійного управління, фінансування конкурсу є порушенням чинного законодавства, оскільки такі статті витрат не передбачені у Державному бюджеті України.

Одночасно у Міносвіти зазначили, що з 2006 року мовний конкурс імені Петра Яцика проходить без жодної фінансової підтримки Освітньої фундації Петра Яцика. Надія Яцик, яка очолює фундацію, зняла з себе відповідальність за проведення мовного конкурсу, бо на її думку мовною освітою в Україні має займатися уряд України.

Слід зазначити, що Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться згідно з Указом Президента України від 09.11.2007 № 1078 "Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика", а також відповідного положення, затвердженого наказом МОН від 13 березня 2008 року. Наразі, обидва документи не скасовані і є чинними.

Як повідомлялось раніше, Михайло Слабошпицький, співголова координаційної ради конкурсу та виконавчий директор Ліги українських меценатів повідомив, що Міжнародний XI конкурс знавців української мови ім. П.Яцика опинився на грані зриву через те, що Міністерство освіти "одноосібно вийшло з числа організаторів конкурсу".

Як зазначив Слабошпицький, усі десять років конкурс проводився Освітньою фундацією Яцика, Лігою українських меценатів, за участю Міністерства освіти і науки України, із залученням центральних і місцевих органів виконавчої влади, а також громадськості.

Загальний бюджет конкурсу становить приблизно 600 тисяч гривень, а з державного бюджету оплачувалася лише оренда театру імені Івана Франка для проведення урочистої завершальної церемонії.

"Станом на сьогодні, схоже на те, що конкурс Петра Яцика цього року не відбудеться. Ми не можемо нічого робити без відповідного наказу Міністерства освіти", – стверджує Слабошпицький.

"Оскільки конкурс, традиційно, переважно фінансувався благодійниками й українською діаспорою, то за наявності відповідного наказу Міносвіти, Ліга український меценатів та Координаційна рада конкурсу знайшла б можливості провести конкурс самостійно", - підкреслив співголова координаційної ради конкурсу.

За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Новини МОН | Переглядів: 620 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта