П`ятниця, 29.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Березень » 5 » Луганська облрада просить Президента забезпечити проведення ЗНО російською
10:24
Луганська облрада просить Президента забезпечити проведення ЗНО російською




У 2010 році зовнішнє незалежне оцінювання проводиться виключно українською мовою


Автори звернення вважають, що відсутність вільного вибору мови створює нерівні умови між російськомовними та україномовними випускниками.

Сесія Луганської облради направила президенту Віктору Януковичу звернення, в якому йдеться про неприпустимість проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників шкіл виключно українською мовою. На думку одного з ініціаторів звернення, депутата Ірини Зайцевої (Партія регіонів), ЗНО слід проводити на тій мові, яку обере сам випускник. "Якщо рішення про вільний вибір мови тестування не буде прийнято, російськомовні випускники, які складають більшість у Луганській області, опиняться в нерівних умовах з випускниками з україномовних регіонів", - підтримав її інший "регіонал" Валерій Філіппов.

Нагадаємо, 26 червня 2009 року міністр освіти і науки Іван Вакарчук підписав наказ № 570 "Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2010 році". Згідно з цим документом тестування має проводитися виключно державною (українською) мовою. Слід зазначити, що у 2008 і 2009 році представникам національних меншин пропонувався на вибір переклад завдань ЗНО на російську, польську, угорську, кримсько-татарську, молдавську та румунську мови.

Учора в Міністерстві освіти і науки не прокоментували звернення Луганської облради.

Тим часом у парламентській фракції "Наша Україна-Народна самооборона" (НУНС) вважають, що дії Луганської облради спрямовані на розкол держави. "Якщо ми хочемо об'єднати країну і думаємо про створення коаліції, яка об'єднає парламент, слід утримуватися від політичних спекуляцій в мовному питанні", - пояснив народний депутат Ярослав Джоджик (НУНС).

З Ярославом Джоджиком погоджується заступник голови парламентського комітету з питань науки і освіти Степан Давимука (БЮТ). "Не можна формувати розкол у державі, дозволяючи в одній її частині переводити тести на іншу мову", - заявив пан Давимука.

На його думку, школярі зобов'язані вивчати державну мову не тільки в рамках підготовки до ЗНО, а й для подальшого її використання у навчанні та професійній діяльності. "У спірній ситуації ми перш за все повинні дотримуватися інтересів держави. Так прийнято в усіх країнах Європи", - відзначив депутат.

Як повідомлялося раніше, наприкінці лютого поточного року Кримський парламент звернувся до Президента В. Януковича з проханням забезпечити проведення тестування в регіоні на мовах, якими проводилося навчання в школах, в тому числі - російською.


По матеріалам: Коммерсант

Категорія: Новини ЗНО | Переглядів: 812 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта