П`ятниця, 29.03.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Червень » 21 » Лікарчук: Заяви щодо складності тестів необґрунтовані
08:48
Лікарчук: Заяви щодо складності тестів необґрунтовані
Заяви і сумніви щодо складності тестів необґрунтовані, а нервозність з цього приводу нагнітають розчаровані репетитори, які не змогли підготувати абітурієнтів


Про це сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук у коментарі для "Дзеркала тижня".

Лікарчук стверджує, що нинішні тести з англійської мові, щодо яких виник скандал у зв'язку з нібито непомірною складністю завдань, складені на основі програми зовнішнього оцінювання з іноземних мов, затвердженої Міністерством освіти і науки в 2008 році.

"На наш погляд, тести цього року, зокрема з англійської мови, трохи легші, ніж попереднього року. Багато викладачів вузів говорять, що вони могли б бути складнішими, оскільки мова йде не про випускний, а про вступний тест", - відзначає Лікарчук.

Невдоволеність багатьох цими тестами Лікарчук пояснює так. "Бачу три причини. По-перше, минулого року тест з англійської здавало набагато менше абітурієнтів, і це була цільова група, що вступала на факультети, де іноземна мова була профільною. Вони свідомо підготувалися краще. Цього року кількість тих, хто здає англійську зросла, оскільки сертифікати з цього предмету тепер приймає більше факультетів, і в результаті на тестування прийшло більше випускників, підготовлених гірше, ніж потенційні ін’язівці", - сказав директор Центру оцінювання.

"По-друге, цього року істотно подорожчали послуги репетиторів. За нашими даними, година занять з "крутим" репетитором у Києві коштує до 30 євро. Нам дзвонили репетитори з погрозами і заявами, що в нас погані тести. Дзвонили і ті, хто користувався їх послугами, з одним питанням: за що ми платили? Батьки пред'явили закономірні претензії, і тепер репетитори рятують себе і свій бізнес таким ось чином. Минулого року щось подібне було з історією", - пояснив Лікарчук.

Третьою причиною він вважає низький рівень викладання іноземних мов в Україні. "Проблема нових підручників актуальна, як ні для якої іншої дисципліни. Є і проблема кадрів: у школах працюють переважно педагоги "старого гарту", молодь із знанням мови за нинішню зарплату в школу не піде. Ми сьогодні переходимо до моделі професійної компетентності вивчення англійської мови, але наразі у нас залишається стара радянська модель", - вважає Лікарчук.

Він також зазначив наступну закономірність: минулого року випускники тих закладів, представники яких сьогодні заявляють про складність тестів, успіхами на ЗНО не відзначилися. І навпаки: там, де педагоги вважають, що тести цього року нормальні, випускники минулого року показали добрі результати.

Лікарчук також відзначив, що всі зацікавлені можуть подивитися детальний коментар професора, доктора філологічних наук, завідувача кафедрою англійської мови Харківського національного університету ім. В.Каразіна, у якому подана детальна характеристика кожного завдання.

Детальніше про ситуацію з англійськими тестами і щодо думки інших експертів читайте в статті Аліни Бажал "Ми інглиш ніхт ферштейн". Складні тести або непідготовлені учні?".

Нагадаємо, Міністерством освіти і науки створено робочу групу щодо аналізу матеріалів зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов.


За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Новини ЗНО | Переглядів: 690 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи
Новини МОН [76]
Новини відділу освіти [64]
Новини дошкілля [5]
Новини середньої освіти [72]
Новини ЗНО [86]
Новини вищої освіти [88]
Різне [54]
Цікава освіта [0]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта