П`ятниця, 19.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Родина » Новини » Кількість відмов батьків зробити щеплення дитині зростає
Кількість відмов батьків зробити щеплення дитині зростає
ahatojii4Дата: Вівторок, 06.04.2010, 10:02 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 24
Репутація: 32767
Статус: Offline
Антивакцинальна кампанія в Україні дещо стихла, але кількість відмов від щеплень продовжує зростати. Про це заявила головний дитячий імунолог МОЗ Людмила Чернишова

За минулий рік кількість офіційних відмов батьків зробити щеплення своїй дитині зросла практично у 2-3 рази, каже головний дитячий імунолог Міністерства охорони здоров’я Людмила Чернишова. Основна причина відмов – це недовіра людей до вакцин. Хоча основні вакцини для планових щеплень в Україні якісні, стверджує імунолог. Це ті вакцини, які використовують у розвинутих європейських країнах.

Чернишова додає, що нині в Україні є чимало педіатрів, які не щеплюють власних дітей і не радять це робити іншим або публічно критикують імунізацію, чим дезорієнтують населення. А все через незнання, каже Чернишова: "Я вважаю, що наше основне завдання – це підвищити рівень знань медиків, щоб вони зрозуміли важливість імунізації і не боялися її. Тоді вони зможуть і батькам це донести".

Законодавством передбачено, що батьки несуть відповідальність за здоров’я своїх дітей, але якогось покарання за можливі наслідки у разі відмови від щеплення не передбачено. Якщо дитина важко захворіла, а батьки не зробили їй необхідного щеплення від цього захворювання, то їх слід штрафувати, переконана Людмила Чернишова.

З метою кращого інформування батьків про переваги вакцинації та консультування лікарів було ухвалено відповідний указ, у якому прописано механізм правильного підходу до щеплень, каже заступник директора департаменту з охорони материнства і дитинства МОЗ України Олена Терещенко. У ньому передбачено, що лікар спершу повинен дізнатися про стан здоров’я дитини від батьків, поінформувати їх про вакцину та можливу реакцію і проконсультувати щодо правильної поведінки у післявакцинальний період.

 
ahatojii4Дата: Вівторок, 06.04.2010, 10:23 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 24
Репутація: 32767
Статус: Offline
МОЗ предлагает штрафовать родителей за отказ от вакцинации

Антивакцинная кампания в Украине несколько стихла, но количество отказов от прививок продолжает расти. Об этом заявила главный детский иммунолог Людмила Чернышова. Самим медикам часто недостает знаний о преимуществах иммунизации, информирует <а href=http://www.dw-world.de>«Немецкая волна».

За прошлый год количество официальных отказов родителей сделать прививка своему ребенку выросло практически в 2-3 раза, – говорит главный детский иммунолог МОЗ Украины Людмила Чернышова. Главная причина отказов - это недоверие людей к вакцинам. Хотя основные вакцины для плановых прививок в Украине качественные, – утверждает иммунолог. Это вакцины, использующиеся в развитых европейских странах.

Чернышова добавляет, что в настоящее время в Украине есть немало педиатров, которые не прививают собственных детей и не советуют это делать другим или публично критикуют иммунизацию, чем дезориентируют население. А все из-за незнание, говорит Чернышова: «Я считаю, что наша главная задача - это повысить уровень знаний медиков, чтобы они поняли важность иммунизации и не боялись ее. Тогда они смогут и родителям это донести».

Законодательством предусмотрено, что родители несут ответственность за здоровье своих детей, но какого-либо наказания за возможные последствия в случае отказа от прививки не предусмотрено. Если ребенок тяжело заболел, а родители не сделали ему необходимой прививки от этого заболевания, то их следует штрафовать, убеждена Людмила Чернышова.

С целью лучшего информирования родителей о преимуществах вакцинации и консультирования врачей был принят соответствующий указ, в котором прописан механизм правильного подхода к прививкам, – говорит заместитель директора департамента по охране материнства и детства МОЗ Украины Елена Терещенко. В нем предусмотрено, что врач сначала должен узнать о состоянии здоровье ребенка от родителей, проинформировать их о вакцине и возможной реакции и проконсультировать о правильном поведении в послепрививочный период.

 
ahatojii4Дата: Середа, 07.04.2010, 21:02 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 24
Репутація: 32767
Статус: Offline
Міністр охорони здоров'я Зіновій Митник вважає неефективною ідею введення покарання батьків за відмову робити щеплення їх дітям

Таку думку він висловив на прес-конференції в Києві.

Міністр підкреслив, що є досвід деяких європейських країн, де введення штрафу за відмову робити щеплення себе не виправдало.

"У даній ситуації повинна бути абсолютно переконлива пропаганда з приводу імунопрофілактики", - зазначив Митник.

На думку міністра, на світовому рівні доведено, що щеплення дітям необхідно робити, оскільки імунопрофілактика це запобігання від багатьох хвороб. "Відповідальність за відмову буде просто неефективною та буде обмежувати права людей", - додав міністр.

Як повідомлялося раніше, Головний дитячий імунолог Міністерства охорони здоров’я Людмила Чернишова, заявила що в разі якщо дитина важко захворіла, а батьки не зробили їй необхідного щеплення від цього захворювання, їх слід штрафувати.

 
Форум » Родина » Новини » Кількість відмов батьків зробити щеплення дитині зростає
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта