П`ятниця, 19.04.2024
Навчання на Старобільщині
Мы рады приветствовать вас на нашем сайте (https://ad.admitad.com/g/apbquwoviz1419910650fbdf0436a5/)
Основне меню сайту
Авторизація
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Полезная информация
Rozetka UA
Отримати бонус

Ви можете отримати WMR-бонус в розмірі 0,01-0,10 WMR на свій гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Защитный код

Бонус надається сервісом www.wmcasher.ru

Обмен WebMoney
  Отдадите:  
  Получите:  
мониторинг обменников
Цікаві речі
Блок корисних посилань
Головна » 2010 » Березень » 6 » Томенко: необхідно розповсюджувати успішний досвід студентського самоврядування
08:34
Томенко: необхідно розповсюджувати успішний досвід студентського самоврядування




Заступник Голови ВР України М.Томенко привітав учасників Всеукраїнського студентського форуму "Нові законодавчі ініціативи та Болонський процес в Українському освітньому просторі", що проходить у Києві


Під час форуму, на який зібралися активісти студентського самоврядування з різних регіонів країни, буде обговорено прийнятий у січні місяці парламентом закон щодо питань студентського самоврядування.

Нагадаємо, цей закон не лише упорядковує систему студентського самоврядування, а й значно розширює повноваження та функції органів студентського самоврядування.

Зокрема, ним встановлена квота представництва студентів у колегіальних органах вищих навчальних закладів, уточнені питання щодо утворення та функціонування органів студентського самоврядування, конкретизовані сфери, форми та напрями їх діяльності.

Співавтор закону М.Томенко зазначив, що у ньому йдеться не лише про збільшення повноважень студентського самоврядування, можливість студентів реально співкерувати своїми навчальними закладами та нести відповідальність за те, що відбувається, а, передовсім, про зміну ідеології і статусу місця й ролі студентства загалом та студента зокрема.

"На сьогодні, на жаль, в масовій свідомості сформувалася мода, згідно з якою "правильний" студент - це заможний студент, що більшість часу проводить у розвагах, а свої проблеми вирішує за допомогою статусу батьків. Натомість, варто було б повернути моду на дійсно "правильного" студента - студента, який успішно навчається, займається спортом і є активним у громадському житті", - наголосив він.

М.Томенко висловив переконання, що саме посилення ролі студентського самоврядування, можливість реально впливати на життя навчального закладу, використовувати кошти для наукової, громадської, спортивної діяльності "дасть можливість в основу успіху студента покласти не родинні зв´язки чи гроші, а професійні здібності та працелюбство кожного студента".

Заступник Голови Верховної Ради також запропонував проаналізувати досвід тих вищих навчальних закладів, де вже не перший рік успішно діє система студентського самоврядування. "Необхідно пропагувати ті вузи, де досвід студентського самоврядування є найуспішнішим для того, щоб максимально швидко поширити його на навчальні заклади всієї країни", - сказав він.


По матеріалам: Освіта.ua

Переглядів: 885 | Додав: ahatojii4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Полезная информация
Rozetka UA
Баннер
Архів записів
Наше опитування
Яка книга краща: паперова чи електронна
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Корисні посилання
Молодой сайт старобельской братвы
Валюта
Курсы валют Курсы валют Курсы валют
Українська реклама
Реклама на сайті
Copyright Anton Morgunov © 2024

Використовуються технології uCoz

Анализ сайта osvita-stb.at.ua каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама! Наука и образование :: Абитуриент Анализ интернет сайта